maanantaina 29.08.2011

Kiitos kun tartutte aiheeseen. Kuntapolitiikan rakenteellinen korruptio näyttäytyy selvimmin juuri näissä mandatoiduissa poliittisissa virkanimityksissä.
Vaikka voitaneen sanoa että " ei yksi kapunginjohtaja kesää tee"..., niin ongelmavyyhden he kuitenkin poikkeuksetta aiheuttavat.
Tuppaa vain olemaan niin, että poliittisen virkapellen, kyetetäkseen jotenkin hoitamaan ehtäväänsä, tapoihin lähes poikkeuksetta kuuluu haalia ympärilleen ja alaisikseen - edelleen jäsenkirjaperustein- vielä mahdottomampia ja vielä itseäänkin epäpätevämpiä juoksupoikia/-tyttöjä, jotka taas -kyteäkseen hoitamaan edes jotenkin tehtävänsä- valitsevat alaisikseen..... jne loputtomasti.
Lopputuloksena pätevien ja asiansa osaavien sijaan, täysin ö-luokan miehitys läpi koko kaupunkien virkamieskunnan.
Ja jos joskus ehditte, niin kysykää joskus myös kaupunkipäättäjiltä ns " sisäisen hakumenettelyn" laillisuuden perään. Tällä systeemillähän tehdään mahdottomaksi kenekään pätevän pääsy " avoimeen julkiseen virkaan", koska jo siitä ilmoittaminen, puhumattakaan mahdollisuus siihen hakemiseen on rajattu salasanojen taakse vain kaupungin suljettuun tietoverkkoon pääseville- siis kaupungin palkkalistoilla jo oleville henkilöille.
Näin menetellään mm Tampereella.
Mitä demokratiaa, puhumattakaan lain edellyttämästä avoimeksi julistamisesta ja kaikkille kelpoisuusehdot täyttäville avoimesta hausta tämä tälläinen on.
"Sisäinen haku", on rakenteellisen korruption yksi törkeimpiä työkaluja tässä maassa, jolla poliittiset virkapellet epätoivoisesti koettavat pöngittää omaa asemaansa.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä