tiistaina 04.10.2011

Lähdetään sitten peruskemiasta jos asia tuntuu noinkin vaikealta, MSG on glutamaanihapon natrium suola (kemiallisesti). Jos laitat sen veteen se ns. dissosioituu eli muodostuu glutamaatti and natrium ioneita. Koska ruuassa on myös yleisesti glutamaattia toimii se ja MSG täysin vastaavasti. Ei elimistö osaa erottaa onko glutamaatissa ollut kiinni natrium vaiko ei. Ei siinä enää elimistöön päästessä kiinni ole - jos tuota ei sisäistä niin lienee aika käydä kemian alkeet uudelleen läpi. Jos jotain pahaa MSG:ssä on verrattuna luonnon glutamaattiin niin se on ylimääräinen natrium (eli se S tuossa lyhenteessä).

Viini puolestaan on aivan toinen asia, punaviinit sisältävät huomattavasti terveellisempiä yhdisteitä, siis alkoholi poisluettuna, kuin valkoviinit. Ei elintarvike värjäämällä toiseksi muutu, sen nauttittavuus voi muuttua, muttei itse elintarvike. Se että viinin maistajat menivät lankaan ehkä vihjaa enemmänkin että ei se viinin maisto niin tiedettä ole, melkoista hömppää vain koko puuha.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä