maanantaina 14.11.2011

Ei kyse ole siitä, ettei saisi näyttää monipuolisesti ohjelmia. Mutta kun ongelma on se, että Prisma on TIEDEohjelma. Tällä paikalla pitää näyttää TIETEESEEN eikä mystiikkaan tai uskomuksiin perustuvia ohjelmia. Antaa 4D-dokkarien täyttää spektaakkeleita ja mystiikkaa.

Luovuus ja uuden etsiminen ovat eri asioita. Sitä pitääkin tehdä. Mutta ei se tarkoita, että pitää palata 1000 vuotta vanhoihin tarinoihin "tuntevasta sydämestä". Sydämellä ei ole muistia (siinä mielessä kuin me muistin käsitämme), vaikka se totta kai osana psyykkis-fyysistä elimistöä on mukana reagoimassa kaikkiin ihmisen elämän varrella vastaan tuleviin asioihin. Siksi sydämen mukana ei siirry muistoja. En ymmärrä, miksi asiallisella tiedepaikalla pitää näyttää tämmöistä soopaa.

Ja mitä "Ihmettelyn onni" -nimimerkin kommenttiin tulee: tieteen ei tarvitse olla "pyyteetöntä". Sen on oltava vertaisarvioitavaa. On turha rakennella mitään salaliittoja siitä, miten "nykytiede" on sidoksissa rahoitajiinsa. Rahaa totta kai tarvitaan ja on aina tarvittu, mutta faktat on pystyttävä näyttämään ja osoittamaan. Arvostemasi nykytiede tuottaa parempia tutkimustuloksia kuin sellainen "tiede", jossa keskitytään "pyytettömästi" filosofoimaan ja arvuuttelemaan.

Mutta tämä kai sitten on Prisman uusi linja. Ehkä tämä on Ylen uusi linja: ei pyritä valistamaan ihmisiä vaan mielistellään sitä isoa massaa, joka ei luota tieteeseen ja haluaa karpata, syödä homeopaattisia pillereitä ja uskoa jumaliin. No, eipä minun tarvitse enää katsoa Prismaa. Lopettaisiko samalla tv-luvan, ettei rahaa mene humpuukiin?

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä