maanantaina 19.12.2011

Se tässä on ikävää, että rangaistus ei ole vain yksilöön kohdistuva, vaan se koskee koko perhettä. Ikäväähän se on, että perhe joutuu kärsimään yhden hölmöilystä. Muut perheen jäsenet eivät ole syyllisiä rikokseen ja silti heitä rangaistaan. Rangaistukseen ei ole syypää valtiovalta, vaan sen on kohdeltava kaikkia sen jäseniä tasapuolisesti. Jokainen tietää, että vankilaan ei jouduta sattumalta, varsinkaan Suomessa. Jos toimissaan ei punnitse seurauksia ja ajattele mitä tästä voi seurata tai mihin tämä voi johtaa, löytyy syyllinen perheen kärsimyksiin vain peiliin katsomalla.

On hienoa, että on olemassa vanhempia, jotka välittävät perheestään oli tilanne mikä tahansa (vaikka nyt sitten kiven sisällä). Kaikki hatun nosto ja kunnia heille. Valitettavasti suurin osa vankilassa istuvista vanhemmista ryhtyy välittämään perheestään vasta kun ollaan posessa. Perheasioiden hoitaminen kun on erittäin pätevä syy hakea lomaa tai päästä avotaloon. Ennen vankilaa he eivät juuri yhteyttä pidä, mutta heti vankilaan päästyä perhe onkin maailman "tärkein" asia. Joskus olisi parasta pitää nämä vaan mahdollisimman kaukan lapsistaan...

Mutta ilmeisesti tämä ohjelma ei kerro heistä, vaan oikeasti perheistään huolta kantavista ja välittävistä isistä. Annetaan heille suun vuoro ja toimikoon se mitä he ikinä kertovatkaan varoituksena niille henkilöille, joiden mielestä olisi mageeta leikkiä kylän kovinta gangsteria.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä