torstaina 26.01.2012

Mitä yhteistä on Lordissa ja Pekka Haavistossa?

Huomasitteko että Haavisto voitti lähes kaikki real time äänestykset MTV3 vaalitenteissä? Muut ehdokkaat eivät ehkä heti ymmärtäneet mitä se tarkoittaa.

Paavo Väyrynen puhui joskus muinoin mediapelistä ja syytti mediaa omasta tappiosta. Tässä käytiin kuitenkin sosiaalisen median peliä. Seuraavissa vaaleissa kaikilla ehdokkailla on jo oma nettiarmeeja joka äänestää omaa ehdokasta kaikissa vaalitenteissä missä voi netin kautta äänestää. Niin että oma ehdokas olisi illan suosituin. Tässä kilpailussa suurin armeeja voittaa. Sillä jos yksi ehdokas saa niin näyttävästi internetin kautta ääniä suorassa lähetyksessä. Niin silloin tämä ehdokas saa myös julkisuutta aivan eri tavalla kun jos internet äänestystä ei olisi ollut. Ihmisiä alkaa kiinnostaa miksi joku ehdokas näyttää niin suositulta. Tämä taas saa muun median kiinnittämään ehdokkaaseen huomiota, joka lisää palstatilaa mikä taas näkyy gallupeissa. Ja kuten huomasimme. Jos gallupit näyttää jo heti alussa huonoilta. Peli on menetetty.

Mikä sitten yhdistää Lordin ja Haaviston? Lordi ei olisi voittanut euroviisuja ilman internetissä käytyä mediakamppanjaa joka teki Lordista tunnetun ja kiinnostavan myös siellä missä euroviisuista ei välitetä pätkän vertaa. Kamppanja sai heidät kuitenkin äänestämään Lordia :)

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä