maanantaina 20.02.2012

Televison katselussa ajankohtaisohjelmat ovat olleet suosikkejani. Ne ovat ammattitaidolla tehtyjä ja käsitelleet yleisöille tärkeitä kysymyksiä. Niitä on voinut katsella rauhassa vaikka itse asiat olisivatkin aiheuttaneet tunteen purkauksia. Tärkeistä asioista puhuttiin asian edellyttämällä vakavuudella.
Nyt tämä uudistus studiokeskustelun aikana oli melkoista ilotulitusta. Onkos tämäkin nyt sitä ohjelmapolitiikan suuntaamista nuorisoon päin. Kaikessa täytyy olla vauhtia, sellaista mitä näemme musiikkikanavilla ja elokuvissa. Kuva vie ja itse asia jää unholaan.

Muistan aikanaan jollakin kaupallisella radiokanavalla uutisten luvun aikaan tuli taustalla jumputusta. Ei ole se radiokanava tänäänkään suosikkini. Enää puuttuisi, että tässäkin uudistuksessa mukaan liitettäisiin diskomusiikki ja värivalot. Lapset ja nuoriso on jo saatu musiikkivideoiden ja elokuvien avulla kärsimättömiksi ja lyhytpinnaisiksi. Koskaan en ole ohjelmista kielteistä palautetta antanut. Oli pakko provosoitua. Nyt kai sitten halutaan vanhempikin väki sellaiseksi.
Katson huomenna Ajankohtaisen kakkosen, jos lempiohjelmani tehdään tällä tavalla, pakko etsiä muu kanava.

Onkohan tässä tehty minkäänlaista ennakkokatselua ja jos on, minkä ikäisiä ovat mahtaneet raatilaiset olla. Toivotaan, että palaute saa tekijät vielä muuttamaan profiilia. Uskon, että palautetta tulee ja rankasti. Vuosikymmeniä sitten, jolloin nykyiset ohjelman tekijät olivat vielä vaippaiässä, yritettiin muuttaa puoli yhdeksän uutisten alkamisaika aikaisemmaksi ja siirtyä tunnin uutislähetykseen. Palaute oli niin murskaavaa, että lyhyen kokeilun jälkeen palattiin vanhaan lähetysaikaan ja siinä sitä ollaan edelleenkin.
Sopii tähän loppuun vielä tulevan presidentin Sauli Niinistön kommentti: Vierastan sellaisia muutoksia, jotka tehdään vain muutoksen vuoksi. Mitä lisäarvoa minä sain tästä uudesta ohjelmasta - kysyn vain.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä