lauantaina 25.02.2012

Mistä oikein skeidatyö -käsite tulee? Onko suomi sittenkin liian hyvinvointivaltio?

Minulla ei ole vanhemmista tietoa eikä ole ollut juuri muita tukijoita kuin vanhanaikainen suomalainen sisu ja halu tehdä aina jotakin.Lopputulos on kohtuullisen hyvä.

Olen käytännössä kaivanut ojaa, kärrännyt jaskaa... lopulta syteemisuunnittelijana Liinoksen aikoina jouduin eläkkeelle homeitten ja sädesienten takia. Se oli kova paikka.

Jokaisessa duunissa oma läsnäolo ja ympäritöstä oppiminen antaa aina jotakin.Mikäli oma asenne on metässä, niin eihän mistään mitään tule.Heikommastakin työstä löytyy niitä valopilkkuja ja hyvää.Aina voi kaiken ottaa oppimisen kannalta ja kuunnellla muita työntekijöitä.Siinä oppii yllättävän paljon.

Nytkin olisin valmis menemään mihin tahansa hommaan, jos löytyisi homeeton työympäristö.

24/7 -valmius ei ole sinänsä paha.On vain irrottauduttava tehtävästä, kun se päättyy ja vain palattava hetkeen takaisin,kun homma jatkuu.Sitä taitoa eivät meikäläiset jostakin syystä tahdo oppia.

Oma asenne ja myönteisten juttujen löytäminen tekeekin ns. paskaduunista ihan hyvän ja siinä pääsee oppimaankin. On vain pantava itsensä omana ittenään likoon.Myöhemmin koettua ja nähtyä voi sitten soveltaa jossakin muualla.

Ns. paskaduuni muuten on aina avain ylöspäin.Näin minä olen asiat kokenut ja elänyt sekä tulosta on tullut.Jo lukiossa ollessani kävin hanttihommissa. Ei niistä pahaa mieltä jäänyt.

Missään ammatissa ei mennä suoraan huipulle,vaan homma on aloitettava ns. pohjalta.Silloin kasvaa ammattiinsa.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä