maanantaina 19.03.2012

Lohduton tuo kuva.Kuinkahan kauan tuonkin puun on mennyt kasvaa? Ja vain hetken kaataa se.
Kotiseudullani on kaadettu ihan liikaa puita viime aikoina jopa puistoista. Puun vaikutus seudun viihtyvyyteen voi olla suuri ; se voi olla se ainoa ero sietämättömän ja siedettävän välillä. Asuinympäristössä puita tarvitaan tuomaan viihtyvyyttä, silti on noita ihmisiä, joita en kerta kaikkiaan käsitä, jotka haluavat hävittää kaiken vihreän. Ovatko he sitten tyytyväisiä, kun asumme betonilähiössä, jossa läkähdymme kuoliaksi varjon puutteessa? He soittlevat puisto-osastolle että kaatakaa tuo puu, siitä tulee lehtiä! SO what? Puista KUULUU tulla lehtiä. Ja jos puu on havupuu, vinkuna on että "Siitähän tippuu pihkaa autoni päälle!" Muuta autosi paikkaa,ääliö, ettei tarvi puuta kaataa! Ja kuten sanottu puut kasvavat hitaasti niin että sitten kun huomataan että, oho, olikin virhe kaataa tästä se puukuja on jo liian myöhäistä, uudet taimet joita omatunnon tuskissa istutetaan kestävät sukupolven ennenkuin kasvavat.Siihen asti on puisto pilattu ( katsokaa esim Helsingin Kaivopuistoa.)

Joo, ymmärrän tuota miestä, oletteko koskaan kävelleet avohakatussa metsässä tai edes näissä nyt sallituissa, missä jätetään muutama puu sinne tänne? Auratuissa metsissä joissa on maa revitty auki? Kyllä on karmeaa jälkeä. Tekisi kyllä mieli ryhtyä aktivistiksi, kun niitä näkee.

Joskus tuntuu että yksi puu ei millään saa elinaikanaan aikaiseksi sitä määrää vahinkoa, mitä yksi typerä ihminen. Ja puissa on ihmisiin verrattuna sekin hyvä puoli etteivät ne puhu,.Joskus puu on parempaa seuraa kuin ihminen. Seisopa ison lehväisän puun alla kauniina päivänä ihan hiljaa ja katso miten mielesi rauhoittuu!

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä