tiistaina 20.03.2012

"Oli sanoinkuvaamattoman hieno kokemus, kun poikkesin äskettäin noissa maisemissa ja näin, kuinka taimikot olivat muuttuneet taas metsiksi ja niistä oli poimittu jo uuttakin puusatoa seuraavan sukupolven tarpeisiin. Harmi vaan, että monelta kaupunkilaiselta jää vastaava kokemus saamatta ja he jäävät siihen uskoon, että metsän voi hävittää eikä se koskaan palaa ennalleen"

Höpö-höpö. Jos olet vasta nelikymppinen, niin tuo on mahdotonta. Et ole nähnyt metsää, olet nähnyt vain puita jotka kasvaneet kohtuullisesti. Esim. kuusi elää 250-400 vuotta. Se on täysi-ikäisenä aivan eri näköinen kuin 40-vuotias kuusi. 40-vuotias kuusi on jo aika hieno, myönnetään, mutta ennen sitä oli pitkä kausi jolloin "metsän" paikalla oli vain puun alkuja, ei kunnon metsää. Ja se sinun "hieno" metsikkö saa olla pystyssä vain hetken, sillä se kaadetaan kohta uudelleen, kun se on kypsää "satoa". Puupelto ja metsä ovat kaksi aivan eri asiaa. Ja myös eri näköisiä.

Ne jotka kaatoivat noita 750-1000 vuotta vanhoja jättipuita, niin hekin varmaan perustelivat että palaahan se metsä ennalleen. Samalla logiikalla voi myös tuhota upeita kallioalueita ja sanoa että palaahan ne ennalleen seuraavan jääkauden jälkeen. Se hioo ne taas uudelleen sileiksi.

On ikävää että moni ihminen on sielultaan niin rajoittunut että näkee luonnon vain hyödykkeitä tarjoavana supermarkettina.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä