maanantaina 02.04.2012

Tukityöllistäminen on erittäin hyvä joka estää syrjäytymistä, mutta puolen vuoden tukityöllistäminen työvoimatoimiston osarahoituksella ei ole riittävä.
Tuen myöntäminen työvoimatoimitolta työnantajalle olisi oltava vähintään 500 päivää tai 2 vuotta kuten se on joskus ollut.
Nykyisin tukityölisyysrahaa on voinut yritykset saada 6kk/per työntekijä.
Eli joka puolenvuoden välein joudutaan perhedyttämään uusi työntekijä tehtäviinsä ja juuri kun työntekijä oppinut tehtävät työsuhde loppuu.
Toinen vaihtoehto olisi se ettei työvoimatoimisto myöntäisi lainkaan tukityöllistämisrahoja työantajille näin heidän olisi pakko työllistää ihmisiä.

Sosiaalivirastossa on nykyisin niin montaa erilaista työntekijää, etuukäsittelijä,sosiaaliohjaaja ja sosiaalityöntekijä, jotka kyykyttävät ihmisiä niin ettei ole ihme että perhee ajautuvat vakaviin kriiseihin ottavat avioeroja jne....
Uskallan sanoa että jos/kun sosiaaliviranomainen tekee virheellisiä päätöksiä tai asiakas on pyytänyt ottamaan yhteyttä jos hakemuksessa epäselvyyksiä.
Yhteydeottoa ei koskaan tule sosiaaliviraomaisen puolelta.
Heille nämä ovat ehkä pieniä asioita mutta hakijoille suuria sillä useat ihmisiet eivät tiedä/osaa eivätkä ymmärää sosiaaliviraton "kiemuroita" lisäksi käsittelyajat ovat tarpeettoman pitkiä.
Sosiaalivirastoon olisi ehdottoman tärkeä päästä tapaamaan sosiaali-alan ammattilaista, jolloin voitaisiin myös kartoittaa asiakkaan tarpeita ja ohjata heitä.
Näinhän on ollut joskus aikaisemmin nykyisin vedotaan siihen että asiakkaat ovat niin agresiivisia ettei heitä haluta toimistoon, mutta eihän lääkärikään voi tehdä diagnoosia ilman että näkee potilasta mutta sosiaaliviranomainen voi.

Lopuksi haluan sanoa että useat ihmiset/perheet ovat olleet tyytyväsiä kirkolta saamaansa apuun ja siellä diakonilla on myös aikaa kuunnella asiakkaan huolia näin se tulisi olla myös sosiaalipuolella kuten joskus ennen on ollut mutta nykyisin ei välitetä asiakkiden todelliseista ongelmista, väitetään,että ne ovat itse aiheutettuja joillakin ehkä on mutta suurimmalla osalla tämä ei pidä paikkansa.

Joskus virkailijat voisivat ajatella, asiaa niin: Mitä jos joskus minulle tai läheselleni tapahtuu jotain sellaista että he tarvitsevat sosiaalista tukea.................

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä