torstaina 12.04.2012

Dokumentin nimi oli pitänyt olla vaikka Perintönä syrjäytyminen. Koska elämänhallinnan puute, näköalattomuus,apaattisuus, toivottomuus sekä saamattomuus tätä nuorta paria eniten tuntui painavan enemmän kuin rahan puute.

Toisaalta kumpikin vanhemmista on nähtävästi elänyt koko elämänsä tällaisessa kannustamattomassa ja toivottomassa ilmpaiirissä, varmasti vaatii aika paljon voimia nousta tuolta jos lapsuudesta asti läheisten ja ympäristön asenneilmapiiri on ollut sellainen ettei mitään kannata yrittää koska mikään ei kuitenkaan onnistu.

Toisaalta tämä on suomalaisessa yhteiskunnassa suurimpia ongelmia, näille tämän tyyppisille syrjäytyneille toitotetaan joka paikassa ettei se teidän vika ole että elämänne on tällaista, kun olette joutuneet lapsesta asti kasvamaan tähän. Samalla annetaan synninpäästö: ei sun tarvitse yrittää hankkiakaan parempaa elämää tulevaisuudessakaan koska sulla on aiemminkin ollut tällaista! Eihän sulta voi vaatia sellaista! Samalla viedään ihmiseltä itseltään usko siihen että KYLLÄ, sinäkin pystyt parantamaan edes jotain jos vain yrität!
Ja aina kannattaa yrittää, ilman toivoa ei ole paljoakaan.

Yhteiskunnan suurin vastuu ihmissiä kohtaan on auttaa heitä auttamaan itseään, ihmisiä pitäisi porkkanalla, kehuilla ja tarvittaessa kepillä puskea itse yrittämään kohentamaan elämäänsä.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä