torstaina 08.08.2013

Olin 80-luvun lopulla viikon Turun saaristossa talkooleirillä telttamajoituksessa. Tuon viikon aikana tehtiin joka ilta punkkisyyni ja poistettiin iholta päivän mittaan siihen tarttuneet punkit, joista osa oli ehtinyt pureutua kiinni. 90-luvun alussa vasen olkanivel alkoi kipuilla. Lääkärin diagnoosi oli nivelpussin tulehdus. Tiesin jo tuolloin borrelioosin aiheuttavan erinäisiä tulehdusoireita, joten kerroin lääkärille punkinpuremista ja pyysin borrelioositestiä. Testi otettiin, mutta se antoi negatiivisen tuloksen ja asia unohtui joiksikin vuosiksi.
Nyt olkanivel on ihan risa (paha nivelrikko) ja toinen lähes samassa kunnossa, kuin myös selkäranka molemmista päistä. Uusina vaivoina viime aikona on tullut outoja neurologisia oireita, jotka viittaavat MS, ALS ym. tauteihin, mutta epäilen vahvasti neuroborrelioosia. Lisäksi diagnosoitu Servikaalinen dystonia (aivoperäinen sairaus, aiheuttaja tuntematon). Lääkäreille en ole kertonut epäilystäni, koska tiedän heistä valtaosan ajattelevan minulla olevan korvienvälistä vikaa. Vikaa siellä varmasti on, mutta ei ehkä ihan sellaista, kuin he olettavat.
Tällä hetkellä odottelen kutsua keskussairaalan neurologisiin tutkimuksiin. Borrelioosin oireisiin viime päivinä perehdyttyäni olen entistä varmempi tästä omasta diagnoosistani, mutta en aio sitä vielä kertoa lääkäreille. Jos sairalan tutkimuksissa ei löydy mitään selkeää diagnoosia, varaan ajan tohtori Soile Juvosen vastaanotolle. Häneltä saan ainakin asiallisen kohtelun.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä