perjantaina 15.06.2012

kyllä mä ihmettelen muutamien kommentteja.
Eikö mennyt perille ohjelmassa että tavaroita ei voi ottaa mukaan kun tuloja on 0 ja kaikki säästöt menneet viimeisen kylmän talven takia ja ruokaan ja on muutenkin ollut vaikeata maksaa laskuja ja ruokkia lapsia. Millä rahalla niitä tavaroita kuskaa Suomeen ? Onko teillä aavistuksta paljonko pieni kontti maksaa halvimmalla vaihtoehdolla meritse? Ottakaa selväää ennen kuin annatte kommenttejä. Firmasta riippuen tuollainen kuljetus on jo Espanjasta n. 4-8000 euroa riippuen firmasta ja sitten ne tavarat pitää vielä saada suomen päässä satamasta eli siihen lisäkustannuksia + kuljetus kotiin.
Lasten kielitaidottomuuden ymmärrän vallan mainiosti.. on se helppo täällä kritisoida jos ei ole asunut ulkomailla 18v paikkakunnalla jossa ei muita suomalaisia.
Väkisin sitä alkaa ulkomailla ajatella maan kielellä koska se on se ainut kieli mitä kuulee.
Jos ihmisellä ei ole rahaa että pystyy heti vuokraamaan asunnon (vapailta markkinoilta sitä ei saa ellei ole pääomaa=takuut + vuokrat sekä luottotietoja suomessa) niin eikö kaupunki voi auttaa suomenkansalaista alaikäisillä lapsilla? Antaisivat mielummin tälle paluumuuttaja äidille ja hänen suomalaisille lapsille kodin. Tämän perheen tarkoitus ei varmaankaan ole oleskellä sossuavuilla tekemättä mitään vaan ihan rehellisesti töitä tehden ja rakentaa siitä uutta itsenäistä elämää. Kyllä kaikki tietävät että avustuksia saavat mutta ennenkuin niitä tulee tilille niin siihen menee muutama kuukausi ja nyt just sitä asuntoa tarvitaan. Taatusti mikä tahansa/missä tahansa asunto kelpaa koska hätä on suuri.. ei ainoastaan ns. stadista vaan myös kaupungin ulkopuolelta. Pääasia on että on katto pään päällä muut tarpeet tulevat sen jälkeen. Jos nyt kerran somalit ja muut ulkom. maahanmuuttajat saavat asunnot niin miksei tämä suom. perhe joka nyt sitä niin kipeästi tarvitsee. Tuskin nämä somalit tulivat rahojen kera tänne Suomeen ja kumminkin asunto löytyi nopsaa jne... Tämä perhehän on ainakin suomalainen sanotte sitten ihan mitä tahansa. Niin kauan kun passissa lukee SUOMI niin silloin on suomalainen.
Paluumuuttaja jolla on rahaa..hän ei tätä ongelmaa kohtaa, mutta sen sijaan valtio ei välitä paluumuuttajista vaan ainoastaan maahanmuuttajista ja tämä on niin niin väärin. Itse olen paluumuuttaja joten tiedän hyvinkin miten ala-arvoisesti voidaan kohdella. Paluumuuttaja joka saapuu rahan kera saa vapailta markkinoilta vuokra-asunnon ellei vuokranantaja vaadi luottotietoja eivätkä kohtaa ongelmia (koska eivät tarvitse odottaa hädissään niitä asumistukeja ja työttömyystukea). Kaikilla ei myöskään ole perhettä auttamassa. Wake up... voisitte ehkä vähän laittaa sana n kiertämään että tarvittais asunto ja tavaroita, eikö ??? Nyt on meidän vuoro auttaa...joskus tekin saatatte tarvita apua (kyllä se elämä vaan kepposia tekee, ei terveys- rakkaus- työpaikka ja rahakaan ikuista..sen kannattaa aina muistaa).

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä