maanantaina 02.07.2012

Kognitiivinen palvelu joka räätälöityy käyttäjän tarpeiden mukaan. Google kytkee kaikki sosiaalisen median tuotteensa yhteen, linkittää jutut keskenään, kerää dataa ihmisten tiedon tarpeista ja mielenkiinnon kohteista. Lopputuloksena on täydellinen, automaattisesti päivittyvä tietopaketti useista sadoista miljoonista ihmisistä. Tämä on niin oivallinen paketti, että varmaan myös tiedustelujärjestöt kaipaavat tällaista kumppania. Kun vielä Facebook siirtyy Googlen verkon osaksi, niin pyydys on valmis.
Olenko siis hakenut tietoja joistakin sairauksista, lainopillisia neuvoja, käytänkö pikavippisivustoja, lyönkö vetoa, millaisessa talossa asun, jne, jne? Kaikki on profiiliini liitettynä – kiitos!
Kun vielä hoidat sähköpostin gmaililla, dokumentit google docsilla, bloggaa bloggerilla, tee kotisivut page creatorilla ja kuvien käsittelyn picasalla, niin kaikki on ”hoidossa”.
Yksityisyyden ja tietosuojan vaaliminen rapautuu helposti sosiaalisen median pyörteissä. Riskin on oltava edes vähän hallittu ja tiedostettu. Emme me saa olla riippuvaisia sosiaalisen median vaatimuksista päivittämässä tietojamme ympäristöön jonka turvallisuudesta emme ole varmoja. Jaa kukapa minusta välittää, tai lukee? Tietoja voivat kerätä monet tahot, jotka haluavat rahaa tai tietoja sinusta ja minusta.
Mikäli järjestää koulutusta some-työkaluilla, niin on syytä välttää pelkästään Googlen tuotteita. Tietokoneen ip-osoitteen ja mac-osoitteen perusteella nimimerkkikin paljastuu tuolle vakoilukoneelle. Muita voi tosin noilla valeidentiteeteillä hämätä.
Ottaa niin päähän kun urkkiva kone julistaa tuottavansa parempaa palvelua.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä