maanantaina 02.07.2012

Some -profiilin kautta muodostuu ensinnäkin kuva, jota joko halutaan esittää tai ollaan niin hölmöjä, että laitetaan kaikki "jännät" jutut ja juorut julki, jolloin muodostuu varsin mielenkiintoinen kuva työnhakijasta. Toinen juttu on se, että osallistutaan yhteiskunnallisesti keskusteluun, jolloin työnantaja voi olla eri mieltä ja valitsee erinomaisen hakijan sijasta henkilön jolla on valitsijaa miellyttävämpi yhteiskunnallinen näkemys. Tietenkin, jos hakija edustaa some -profiilin mukaan yrityksen toiminnan ja tavoitteiden kanssa vastakkaista näkemystä, niin koko hakuprosessi olisi epäilyttävä. Eri medioiden käytössä on huomattava, että esim. Twitterin osalta on sanoma tiivistettävä 140 merkkiin jolloin syntyy hyvinkin provokatiivisia tekstejä vaikka blogattuna analyysi olisi syvällisempi ja paremmin argumentoitu.

Toinen vaihtoehto on, ettei somesta löydy mitään. Onko hakija osannut peittää jälkensä tavalliselta hakuprosessilta ja miksi? Vai onko kyseessä henkilö joka ei halua/osaa käyttää somen palveluita? Onko hän kykenevä verkostoitumaan?

Yhteenvetona vaikuttaa siltä, että some toimii nyky-yhteiskunnassa osana CV:ta ja sen mukaisesti kannattaa kirjoitella ja esiintyä!

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä