maanantaina 30.07.2012

Tieteen nimissä mielipiteitään esittävät henkilöt eivät pääse edes yhteisen analyysin tasolle siitä, mikä ei toimi, saati sitten esittämään parannuskeinoja, mikäli ongelma olisi tullut määritellyksi.

Ongelman määrittely yhteisesti hyväksytyllä tavalla puuttuu, sanotaan vain, että markkinatalous ei toimi. Maailmassa kyllä tuotetaan, myydään ja ostetaan, ja sitä on maailman sivu tehty jonkin edun saamiseksi itselle. Vaikka päällä lepäävä markkinatalouden kaapu ei toimi, alakerta toimii, ihmiset riistävät toisiaan, touhuavat keskenään mitä ihmeellisimpiä monkey-busineksiään, viime kädessä ilman mitään moraalia. Näin siis määrittelen yhden vihollisen, pankki- ja sijoituspelurien maailman.

Pankkileiristä taannoin ilmoitettiin, että jos EU tiukentaa valvontaa ja sääntöjä, pankkileiri kehittää uuden nimisiä instrumentteja, joita eivät sopimukset koske. Tässä informaatiosodassa "Lontoo" toimii ilman juuri mitään säätelyä, koska kuulemma näin pitää olla, uhaten, että muuten maailman markkinatalous kaatuu. Englannin kurjalisto ei tätä väittämää allekirjoita, mutta heiltä ei asiaa kysytä.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä