torstaina 13.09.2012

On se merkillistä kun kukaan ei tunnista ns."markkinoita". Nehän on ne suursijoittajat, jotka omistavat tuhansia miljardeja veroparatiiseissa. Ne, jotka saavat rahakasansa kasvamaan lainaamalla sitä pankkien välityksellä. Nyt kun ovat saaneet (-90 luvulla) aikaan sen, että heidän tappioriskinsä hoitaa veronmaksajat, niin rahantuloa ei voi estää. Jos meille tavallisilla tallaajille sattuu kerääntymään vähänkin merkittävä summa rahaa, niin mehän emme sijoita niitä pankkitileille vaan "sijoitamme" ne sinne, missä luvataan parempaa tuottoa. Näin kaikki rahaa vaativat investointimme on tehtävä velkavaroin.
Ja taas raha virtaa niihin "isoihin kasoihin".Jopa rakennustuotantomme on lähes jäissä, vaikka asuntojen tarve on huutava.
Luokituslaitokset ovat suursijoittajien eräs työväline. Sillä saadaan lainojen korot mahdollisimman edullisiksi suursijoittajille.
Suomeenkin on muodostunut jo ammattikunta nimeltää sijoittajat.Heitä on jo satoja. Heidän tehtävänsä on uskotella meille tyhmille, että pörssikoinottelussa kaikki voittaa. Aivan kuten ennen "ketjukirjeissäkin". Luonnonlaki kuitenkin on, että mitä enemmän joku voittaa, sitä useampi häviää.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä