perjantaina 16.11.2012

Eräässä sarjan jaksoista Riitta puhui jotain itseinhosta, siitä ettei kykene pitämään itseään tarpeeksi hyvänä. En muista tarkalleen miten hän tätä kuvasi, mutta tunnistin itseni niistä tunteista. Kiinnostaisikin tietää miten Riitta on päässty niistä tunteista eroon, vai onko päässyt?
Itse katellisena ihmettelen, miten useimmat ihmiset voivat luottaa itseensä niin paljon, että päästävät toisen ihmisen lähelleen ja mistä he saavat tunteen, että ovat ansainneet toisen ihmisen rakkauden? Että ovat tarpeeksi hyviä siihen, että joku rakastaa.
Itsestäni tuntuu, että en ansaitse ketään, en ole tarpeeksi hyvä ja rakastettava. Vaikka tiedänkin että en ole muita ihmisiä huonompi ja niin siltikään en kykene pitämään itseäni tarpeeksi hyvänä, enkä siten myöskään osaa ketään muutakaan rakastaa. Tidän, että tomiva parisuhde olisi äärimmäisen hyvä sijoitus elämässä ja haluaisin sen myös itselleni, mutta en vain kykene siihen. Eikä tähän auta mitkään kehut hienosta paidasta tai hyvästä kunnosta, ei ne poista sitä syvällä olevaa kelpaamattomuuden tunnetta.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä