maanantaina 15.10.2012

Älkääpä sekoilko, ihmiset. Väärinkäsitykset ovat yleisiä sekavassa mielentilassa olevien omaisten ja työtään liian raskaan kuorman alla tekevien hoitoammattilaisten välillä.

Tämän vuoksi on kehitetty hoitotahto, jolla itse kukin voi kertoa paitsi omaisilleen myös hoitajilleen, mitä oikeastaan toivoo ja tahtoo omalta hoidoltaan siinä tilanteessa, kun ei sitä itse pysty kertomaan.

Aggressiivinen hyökkäily lääkäreitä, hoitajia ja psykiatreja kohtaan on omaisilta naurettavaa, sillä kaikki asiat kyetään kyllä neuvottelemaan ihan kauniisti käyttäytyen. Hoitoihmiset kuitenkin ymmärtävät riehujia liiankin pitkälle, sillä se on vain yksi tapa reagoida suruun ja järkytykseen. Melkoisen alkeellinen sellainen.

Lääketieteen opiskelijaa ei potkaista pihalle koulutuksesta yksittäisen erimielisyyden vuoksi. Täytyy olla toistuvia väärinkäytöksiä, plagiointeja, ohjeiden vastaista toimintaa ym, jotta opinto-oikeus menee katkolle. Keskustelijan (nimimerkki Anonyymi) kohdalla epäilen myös vakavia henkisiä ongelmia, jotka eivät sovi lääkärille ollenkaan.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä