tiistaina 16.10.2012

"On myös hyvä muistaa, että ilmoituksen tekeminen ei johda heti huostaanottamiseen ..." Kuvaava sanavalinta: ei johda HETI huostaanottoon - mutta siis vääjämättä myöhemmin kuitenkin, vai?
Anteeksi nyt vain mutta juuri "tämänhenkistä" sos.tt:jää vähiten kotiini haluaisin kuin miltä sinä kuulostat. Lasketat kokeneen ammattilaisen tyylillä asioita, joita vain (todella vähäinen omakohtainen) kokemus voi antaa. Joka lauseessasi kajahti oppaista tms. luettu tieto. Tajuatko ollenkaan mitä on olla erittäin vakavasti sairaan pikkulapsen kanssa yksin kotona, kun sisään porhaltaa näitä (lapsettomia?) lastenhuollon viranomaisia, jotka ovat viemässä vauvaa pois??? SEN SIJAAN, että järjestäisivät äidille nukkumismahdollisuuden ja siivoisivat huushollin. Sen voimin äiti jaksaisi taas monta viikkoa hoitaa pikkulastaan. Vakavasti sairas lapsi voi valvottaa aika lailla.
Mutta kuten aikaisemmin "Järjestelmän sisältä" kirjoitti: kunnilla ei ole mahdollisuutta antaa tätä -hyvää, tehokasta ja halpaa- tukea eli nukkumis- ja siivousapua, joka maksaisi -THL:n Antti Väisäsen tekemän tutkimuksen mukaan - 5000 euroa (kunnalle), kun huostaanotto maksaa yhteiskunnalle 200 000 euroa vuodessa. Lasten huostaanotto on suurta bisnestä, jonka valtio kustantaa tyyliin puolet huostaanottopaikkaan ja puolet kunnalle (vapaaseen käyttöön). Eli jos huostaanottovrk maksaa 600 euroa, siitä kunta saa pitää puolet (ja huostaanottopaikka toisen puolen). Kukapa sitä rahasta haluaisi luopua...? En minä ainakaan. Kunnat tahkoavat lapsilla valtiolta rahaa!
Missä tässä toteutuu se Lapsen Etu?

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä