sunnuntaina 16.12.2012

Vähän puolinainen maku jää tästä sarjasta. Paljon hyvää, mutta myös huonoa.

Huonot ensin. Käsikirjoitus on pyrkinyt hyvään, mutta on jäänyt liian teennäiseksi. Vaikka joku kirjoitti, ettei tämä sarja ole "salkkarimaista" homo/huume/mielenterveys... on dialogi silti harmittavan kömpelöä ja naiivia, jota juuri saippuaroskalta voisi odottaa. Jouni Väisäsen ja Jessica Grabowskyn hahmot puhuvat epäuskottavaa kirjakieltä, eikä heiltä ole vaadittu räväkkyyttä rooleihinsa riittävästi. Uskon sitä kyllä molemmilta tarvittaessa löytyvän. Käsikirjoituksessa olisi kannattanut olla joku pitkänlinjan pankkineuvos mukana, jotta normipulliaiselle vieraita kikkoja olisi tullut enempikin esiin shorttauksen lisäksi.

Hyvääkin löytyy. Kuvaus, puvut, lavastus ja yleensä kaikki tekninen on upeaa katseltavaa ja musiikkikin sopii harmonisesti valtaosiin kohtauksista. Näyttelijätyöskentelykin on pääosin hyvää kahta edellämainittua lukuunottamatta.

Summa summarum nautittava sarja pienin korjauksin, mutta ensi kerralla kannattaa jättää Tšehov jargonit pois ja ottaa tilalle vaikkapa John Grishamin Firma ja jalostaa siitä nykyaikainen ja suomeen sijoittuva teos. Verosuunnittelu ja bussiness kiemurat ovat paljon viihdyttävämpiä.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä