torstaina 25.10.2012

1. Miksi Suomessa puhutaan jatkuvasti säästötarpeista julkisten palveluiden osalta, kun samaan aikaan osalla kansasta näyttää olevan paljonkin rahaa kulutukseen? Kun kerran rahaa yhteiskunnassa näyttää olevan, niin miksi hyvätuloisten veroja ei koroteta niin paljon, että julkiset palvelut saataisiin kuntoon?

2. Miksi eläkepommin ja kestävyysvajeen korjaamiskeinona ei juuri lainkaan mainita syntyvyyden kasvattamista? Jos kerran huoltosuhde on heikkenemässä, niin eikö politiikan keskiössä pitäisi olla pyrkimys syntyvyyden kasvattamiseen? Nyt puhutaan vain, että on "pakko säästää". Kurjistuvat palvelut, kurjistuvat päiväkodit, kurjistuvat koulut ja toimeentulon epävarmuus eivät paljon houkuttele tekemään lapsia, ja kierre vain pahenee.

3. Eikö alkoholiveroa olisi syytä korottaa pikimmiten? Nythän kävi niin, että kun valtio muutama vuosi sitten laski alkoholiveroa, siitä seurasi valtavat kustannukset terveyshaittoina ja tulonmenetyksinä. Eli valtio käytännössä langetti kuntien kontolle veronlaskullaan suuret lisämenot, ja nyt valtio vaatii kuntia "säästämään".

4. Mikä olisi puoluejohtajien mielestä sopiva äänestysikäraja kunnallisvaaleissa? Voitaisiinko nuorten osalta järjestää esimerkiksi varjoäänestyksiä, niin että saataisiin ainakin tietää, mitä nuoret ovat asioista mieltä?

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä