maanantaina 12.11.2012

No sitten vaipoista pitäisi tehdä polttokelpoisia, tai nopeamminmaatuvia. Tai ehkä jos olisi mahdollista tehdä jotain kestovaipan ja kertakäyttövaipan väliltä, siten että vaipan voisi pestä vaikka kerran ja käyttää kuivuttuaan vielä yhden kerran ennen poisheittoa. Tuolla tavalla saisi jätemäärän jo puolitettua.

Tai sitten pitäisi oikeasti suorittaa pieni vallankumous vaippateollisuudessa ja vaippojen käytössä. Pitäisi suunnitella superkestävä vaippa jota voisi käyttää, pestä ja desinfioida kemiallisesti tuhansia kertoja. Likaiset vaipat voitaisiin kerätä yhteen laitokseen jossa ne puhdistettaisiin kemiallisesti, uudelleenpakataan, ja viedään myyntiin, tai palautetaan omistajille samaan perheeseen korvausta vastaan. Tai voitaisiinko rakentaa desinfioifia vaipanpesuautomaatteja noille superkestovaipoille? Olisiko lopputulos yhtään ympäristöystävällisempi?

Yksi hurjempi, melkein tieteiskirjallinen, näkemys voisi olla että tässä yritetään hoitaa oireita, eikä syytä. Jos ihmisen biologiaan osattaisiin puuttua siten että ravinnontarve ja aineenvaihdunta pienentyisivät, ei olisi ihmisjätöksestä koituvia kustannuksia ja ympäristöseurauksia.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä