You can't request more than 20 challenges without solving them. Your previous challenges were flushed.

perjantaina 16.11.2012

Jos näkee jatkuvasti ympärillään suurien jätemäärien syntyvän, niin eikö yhtään herää ajatus, että voisi kompensoida niiden jätemäärien ympäristövaikutuksia tuottamalla itse vähemmän jätettä? Jos kaikki ajattelisivat noin, että "ei juuri minun teoillani voi olla merkitystä, kun tuo naapurikin...", niin kaaoshan siitä seuraisi. Jokainen voi myös työpaikallaan toimia aloitteentekijänä, jos jätteiden lajittelu tai jätteiden syntymisen ehkäisy on puutteellista.

Kertakäyttövaippojen käyttäminen ole mitenkään enemmän hyväksyttävämpää siksi, että jätteet tullaan polttamaan, sillä jo jätelainsäädännönkin mukaan ensisijaisesti tulisi aina välttää jätteen tuottamista. Kertakäyttövaippa on ihan oikeasti kertakäyttöinen, ja se on jätettä heti käytön jälkeen, kun taas kestovaippaa voi käyttää useampikin lapsi. Jätteenpoltosta on muistettava, että polttoon ohjataan vain se osio polttokelpoisesta jätteestä, jolle ei ole mitään muuta käyttöä. Esimerkiksi hyötyjätteet (paperi, pahvi, lasi, metalli) tulisi kuluttajan aina erotella pois energiahyötykäyttöön menevästä jätteestä ja toimittaa erilliskeräykseen.

Kaikissa jätteenpolttolaitoksissa ei muuten vaippoja voida polttaa, riippuu ihan kyseisen polttolaitoksen tekniikasta (kattilatyyppi, jne). Siitä johtuvat erilaiset ohjeet.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä