maanantaina 03.12.2012

Tärkeä asia on nostettu esille.
Koin myötähäpeää kuunnellessani esimiesten mielipiteitä. Hyvä, että ne oli otettu mukaan dokumenttiin, sillä niistä kuulsi realiteettien ja kunnioituksen puute. Ulkomaalaiset työntekijät eivät uskalla valittaa työn menettämisen pelossa tai koska ovat oppineet uhraamaan omasta hyvinvoinnistaan.
Oli törkeää mollata suomalaisia iäkkäämpiä työntekijöitä, sama on edessä nuoremmilla ennen pitkää tai pahempaakin, jolleivat työolot parane. Kyllä varmaan aina nuoria kuuliaisia (ulkomaalaisia) työntekijöitä aina saadaan tilalle, mutta heidän tulisi jaksaa työtään vielä vuosikymmeniä eikä se nykytahdilla ole mahdollista. Tuskinpa dokumentti houkuttelee alalle nuoria, ainakaan suomalaisia.
Olen itsekin työskennellyt siivousalallaja harkitsen alan vaihtoa, koska työn tekeminen laadukkaasti nykyisillä realiteeteilla tuntuu vaikealta ja lisäksi ala on matalasti palkattu ja aliarvostettu. toivottavasti jonakin päivänä on pakko havahtua siihen, että laadukas työ ja hyvinvoiva työntekijä maksavat kyllä itsensä takaisin.
Pakko myöntää, että paluu työelämään hoitovapaalta huolettaa minua, en halua antaa itsestäni kaikkia mehuja työlle enkä olla työnantajan pompoteltavissa epärealistisilla ehdoilla. En ymmärrä, miksi kaikki pitäisi vain hyväksyä talouskasvun nimissä.
Ja kuten edellinenkin kirjoittaja, minäkin aloin miettiä, kuinka voisin varmistua, että joskus hotellissa yöpyessäni sen työntekijöillä olisi kohtuullinen määrä töitä.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä