tiistaina 11.12.2012

Viimeisessä kommentissa mainitaan tärkeä asia: Työsuojelupiirien piittaamattomuus. On räikeää, että työelämä maassamme on tässä jamassa ja meillä on pahoinvointia enemmän kuin koskaan ennen, vaikka meillä on olemassa valtavan hyvä työsuojelupiiriverkosto. Mutta nämä ihmiset todellakin ovat olemassa vain suojellakseen omaa palliaan ja palkkaansa. Toinen taho, jota tekee mieli osoittaa, ovat ammattiyhdistykset. Näiden tulisi entistä vahvemmin ja voimakkaammin taistella tällaisia asioita vastaan. Olen kuullut puhuttavan, etteivät ihmiset enää liity ammattiyhdistyksiin eikä ay-liikkeellä siksi ole mahdollisuutta taistella ihmisten puolesta. No eivät varmasti liity, jos ainoa hyöty ay-liikkeestä on veronomainen jäsenmaksu, joka kuukausittain otetaan palkasta.

Oletteko koskaan miettineet, kenen keksintöä mahtaa olla YTK ja muut työttömyyskassat, joilla ei ole ammattiyhdistystaustaa? ;) Aivan oikein. Eiköhän siellä takana ole ollut K-ryhmä sekä työnantajien edustajaliitot kuten EK ja Perheyritysten liitto. Näiltä viimeksimainituilta onkin sitten tipahdellut mukavapalkkaisia hommia poliitikoillemme, kun ammattiyhdistykset on saatu polvilleen ja ihmiset siirtymään paljon halvempaan työttömyyskassaan, joka kuitenkin tarjoaa saman ansiosidonnaisen päivärahan. Tässä dokumentissa näitte sitten tulokset, mihin ammattiliittojen näivettyminen hiljalleen johtaa. Kenenkään työssäkäyvän ei pitäisi kuulua YTK:aan eikä muihin ei-ammattiliittotaustaisiin työttömyyskassoihin!

Ja lopuksi: Työvoimapulaamme paikkaamaan tänne kuljetetut ulkomaalaiset mainitaan dokumentissa työvoimana, joka ei osaa kyseenalaistaa työnantajan orjuuttamista. Aivan oikein. Eihän Suomessa koskaan mitään työvoimapulaa ole ollutkaan eikä sellaista tulekaan. Työt ovat tästä maasta hävinneet jo ajat sitten muille maille vierahille ja kaikki knowhow-työ, joka on vielä jäljellä häviää sekin vauhdilla. Viimeisimpänä tietona eilinen OP-Pohjolan joululahja työntekijöilleen, 650 henkilöä saa kenkää. Näitä vastaavia uutisia on tipahdellut viikottain, joten kuinka helvetissä maassamme voisi olla työvoimapula?

Kiitos mielenkiinnostanne.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä