perjantaina 30.11.2012

Useissa pienyrityksissä ei nosteta bonuksia, eivätkä yrittäjät niissä pysty pitämään sairaslomaa, vaikka ovat sairaita. Vain työntekijät voivat näin tehdä. Olen ollut 21 vuotta yrittäjä ja työllistän myös muita. Yhtään kertaa en ole voinut nostaa palkaani bonuksia, vaan normaalina palkkana, mikä on pienempi kuin työntekijän palkka olisi. Näin on myös monen tuttavani yrityksissä. Näin totesi joku muukin yrittäjä näissä viestiketjuissa.

Jos työntekijätkin haluavat, että voitollinen tulos jaetaan bonuksia, silloin pitää jakaa myös tappiot. Oltaisiinko siihen valmiit? Varmaankin toisinaan jäisi kuukauden palkka saamatta. Entä oltaisiinko vastuun jakamiseen ja työn hommaamiseen valmiita? Eihän työ tule yrityksiin itsestään, vaan työt pitää haalia jokaisen yrityksen jostakin. Aina joku on työn tuloksen ostaja ja yritys on myös työnsä tuloksen myyjä.

Miten voidaan olettaa, että sairasloma on sairastajan bonusta?

Television ohjelman naiset eivät ymmärtäneet yhtään mitään suuremmista kokonaisuuksista. Heillä tuntui olevan suppea ja pieni tieto mitenkä elinkeinoelämä käyttäytyy. Ehkä heidän olisi syytä toimia muutama vuosi yrittäjänä, jotta maailma avartuisi. Eivät yritykset voi olla olemassa työllistämistä varten, vaan sitä varten että yrittäjä hyötyisi jotain yrityksestään. Jos olisi vain työllistymistä varten, niin silloin olisi kyse jostain voittoa tuottamattomasta järjestöstä ja palkka olisi vielä pienempi eikä sairaustapauksissa saisi mitään.

Työntekijän palkkaaminen on yksi yrityksen suurimmista investoinnesta. Jos tämä investointi tökkii negatiiviseen suuntaan, on vedettävä johtopäätökset.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä