sunnuntaina 13.01.2013

Pakkoruotsi läpäise koko Suomen koululaitoksen: peruskoulut, lukiot, ammattikoulut, ammattikorkeakoulut ja yliopistot. Älkää nyt vaan taas perustelko pakkoruotsia Ruotsin historialla. En nimittäin odota teiltä mitään hyvää. Historianopetus kuuluu historiantunneille. Ei yhdessäkään maailman maassa kansan 95 %:n enemmistö opiskele väkisin 5 %:n vähemmistön kieltä.

Emme me ole pystyttämässä patsasta Ruotsin loistavalle historialle, menneisyydelle ja pakkoruotsille. Voimme mieluummin pystyttää patsaan lastemme tulevaisuudelle ja tärkeille hyötykielille.

Jos ruotsin kieli on sivistystä, niin mitä suomen kieli sitten on? Entä mitä ovat saksan, ranskan, venäjän, espanjan ja kiinan kielet? Se, että vain ruotsin kieli esitetään sivistyksenä, on pelkkää rasismia, sillä muut kielet, suomi mukaanlukien, ovat silloin ruotsia alempiarvoisia.

Suomalaiset saivat oikeuden käyttää omaa suomen kieltään tasavertaisena hallinto -ja virkakielenä ruotsin rinnalla vasta venäläisiltä ja Venäjän jalolta vapauttajatsaari Aleksanteri II:lta 1863. "Viimeisen päälle sivistyneiksi kehutut" ruotsalaiset eivät sitä oikeutta suomalaisille olisi ikinä antaneet ja se jääköön heidän ikiaikaiseksi häpeäkseen. Venäläisiltä me saimme myös oman hallinnon ja senaatin eli hallituksen.

Suomalaisia pidetään yhä hyödyttömän pakkoruotsin kahleissa ja pakkoruotsi on tarpeettomana ja haitallisena maasta mitä pikimmin poistettava.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä