sunnuntaina 13.01.2013

Koko ohjelma oli pelkkää suitsutusta Ruotsille ja ruotsalaisuudelle. Analyyttinen ote puuttui täysin. Kun katsoo ohjelmassa haastateltuja persoonallisuuksia, niin mitä muuta se olisi voinut ollakaan. Ruotsin, ruotsalaisten ja ruotsalaisuuden synneistä vaiettiin.

Ei kerrottu mitään tänne Itämaahan kohdistetuista kurinpito -tai veronkantoretkistä. Painettiin villaisella kaikki suomalaisilla Ruotsin kuninkaan puolesta satojen vuosien aikana käytetyt sodat ja sotaväenotot.

Esimerkiksi 1630-luvulla Itämaassa (vrt.Suomi) oli arviolta 350 000 asukasta. Niistä 1630-1648 Saksassa soti 25 000 miestä suomalaisissa joukko-osastoissa ja 14 000 heistä kuoli imperialistisen rosvokuninkaansa Kustaa II Adolfin puolesta, saman Kustaa II Adolfin, jolle meidän suomalaisten pitää muka vielä Ruotsalaisuuden päivänä liputtaa.

Venäjää vastaan aloitettiin sotia kevytmielisesti, taisipa joku Ruotsin kuninkaista edellyttää sotaa aloitettavaksi, koska upseereille oli sattumoisin juuri hankittu uudet univormut jne. Ei ollut kerta eikä kaksi, kun suomalaiset jätettiin yksin puolustamaan aluettaan, kunhan vain itse emämaa säilyi.

Suomalaiset tervantuottajat eivät saaneet itse myydä tervaansa Oulusta, vaan heidät oli alistettu Tukholman tervakomppanialle, joka kääri hillot ja fyrkendaalit kaupoista päältä jne. Syntejä löytyy, kaikki ei ollut kukkaisten päällä tanssia.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä