maanantaina 14.01.2013

Jukka Niemisen Wikipedia-sivulta: "Niemisen teos Muinaissuomalaisten kuningaskunta valittiin Ultra-lehden yleisöäänestyksellä vuoden 2011 rajatietokirjaksi." ...kun selvitetään historiallisia faktoja tieteellisin tavoin niin ei voi turvatutua rajatietokirjallisuuteen.

Paljon muutakin roskaa puhut, esim. länsirannikolla Ruotsin lippuja on kyllä erittäin vaikeaa löytää jopa juhannuksenakin.

Täällä tosiaan puhutaan usein suomea heikosti, mutta se johtuu kyllä enemmän vähäisistä mahdollisuuksista käyttää sitä (Vaasan ja Kokkolan kaupunkirajojen ulkopuolella) vaikka täälläin kuten kaikkialla muutama asennevammainenkin tietysti löytyy. Samoin kuin moni muukin opin kunnolla käyttämään Suomen kieltä vasta asuessani muualla.

Eli, ymmärrän kyllä varsin hyvin miksi kouluruotsikin ainakin nykyisessä teoreettisessä muodossaan ei myöskään ole juurikaan hyödyksi. Sen tarkoitus on takaa ruotsinkielistä palvelua niille jotka sitä tarvitsee, mutta käytännössä se ei toimi. Suurin vaikutus näyttää olevan ärtymys, mikä ei palvele ketään.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä