maanantaina 14.01.2013

On se hämmästyttävää, että ihaillaan Ruotisn vallan aikaa, vaikka Ruotsi käyttäytyi Suomea ja suomalaisia kohtaan kuin pahin siirtomaa herra. Suomen talonpojat vietiin käsittämättömiin sotiin ympäri eurooppaa, jossa kuoli näistä ruotsalaista joukoista pääasiassa suomalaisia. Ruotsalaisten pelkurien lymyillessä takalinjassa. Suomen väkiluku kääntyi laskuun 1700 luvun puolessavälissä ruotsalaisten viedessä kaikki nuoret miehet sotiin suomesta. Hyvinä esimerkkeinä voidaan pitää myös sitä kuinka ruotsalaiset tappoivat suomalaisia talonpoikia nuijasodassa tuhatmäärin. Suomalaisten talonpoikien halutessa säilyttää elinmahdollisuutensa hirvittävän verotaakan alla. Verothan kerättiin ruotsin kunkinkaan ylelliseen elämään ja sotaretkiä varten.
En väheksyisi sitäkään, että ruotsalaiset eivät tuoneet mitään sivistystä suomeen muuten kuin miekan ja ristin voimin. Venäläiset sentään perustivat suomeen yliopiston.
Koko ohjelma vaikuttaa "pohjois-Korean" propandakoneiston luomalta. Asiat pyritään esittämään todistelujen voimin ainoina oikeina totuuksian liittämättä niihin mitään kriittistä arviota.
En todellakaan ymmärrä mikä tämän ohjelman todellinen tarkoitus on. Vahvalta propakandalta se ainakin maistuu ja haisee.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä