tiistaina 15.01.2013

Ei tuossa ohjelmassa varmaan pahemmin faktavirheitä ole mutta ei siinä tosin paljon faktapohjaisia asioita esitettykään. Haastateltiin jotain ruotsalaista tutkijaa, joka ihmetteli miksi ruotsalaiset eivät kirjoita naapurimaista yhtä ilkeitä vitsejä kuin muut ruotsalaisista. Sitten alettiin pohtimaan jotain pikkuvelikompleksia.

Minusta ohjelmassa oli erittäin huonoa se, että sitä ei ollut tehty tasapuolisesti vaan ruotsalaisuudesta ja ruotsinvallanajasta tuotiin esille lähinnä positiivisia asioita. Tosiasiassa kyseisessä ajassa on ollut todennäköisesti enemmän negatiivisia asioita mutta niistä vaiettiin täysin. Ei käsitelty esimerkiksi lainkaan sitä, mitä haittaa ruotsinvallanajasta on ollut suomalaisten identiteetille.

Minulla on useitakin tuttavia Ruotsissa ja he ovat ihan mukavaa väkeä, parempia ystäviä saa Suomesta hakea. Silti hekin tunnustuvat Ruotsin historiassa tekemät virheet ja ovat pahoillaan esim. suomalaisten kohtelusta menneisyydessä. Kummallista, että jos ruotsalaiset itse tämän tunnustavat niin miksi ei sitten suomalaiset ja miksi siitä ei Suomen televisiossa voi puhua?

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä