lauantaina 19.01.2013

Odotan innolla osaa 6. Ennakkotietojen mukaan siinä kerrotaan miten suomalaiset saivat osallistua kuninkaan vaaliin. Mahdetaanko siinä myös sitten kertoa ketkä suomalaiset noihin vaaleihin osallistuivat? Käsitykseni mukaan suomalaisten edustajina piti olla pappeja ja talonpoikia. Olivatkohan he sitten loppujen lopuksi suomalaisia vai ruotsalaisia, koska olihan tänne 1360-luvulla jo siirtynyt ruotsalaisiakin talonpoikia ja pappeja. Entä kuka heidät valitsi edustamaan Suomea eli tuolloin Itämaata? Kuinkahan moni suomalainen tuolloin puhui ruotsia ja jos ei puhunut, menivätkö ihan ummikkoina Moran kiville ihmettelemään?

Semmoinen taulukin on olemassa, jossa kuvataan kuinka Knut Posse lähtee kuninkaan vaaleihin Viipurin linnasta. Olikohan hän sitten Suomen edustaja? Posse nyt oli ainakin umpiruotsalainen eli silloin olisi ruotsalainen ollut edustamassa suomalaisia vaaleissa.

No, eipä tuo toisaalta kovin tärkeä asia ole, koska suomalaisilla ehti tuo oikeus olla alle 100 vuotta. Kuninkaanvaalit kun loppuivat jo 1400-luvun puolivälissä.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä