sunnuntaina 20.01.2013

Sama tunne täällä myös, ohjelmasarja selvästi agitoi pakkoruotsia sekä ruotsinkielisten positiivista syrjintää verrattuna muihin vähemmistöihimme!

Suomi on konkurssin partaalla ja maamme kilpailukykyä pitäisi kipeästi kasvattaa - mutta ei, älköömme opiskelko suuria maailmankieliä, vaan pienen naapurimaamme pientä marginaalikieltä, ja vieläpä sen yhtä pientä murretta eli suomenruotsia!

Kuitenkin monikulttuurisessa Suomessa monesta eri maasta tulevat mamut voisivat toimia oman äidinkielensä ja kulttuurinsa opettajina! Opiskelkoot ruotsia, ja vieläpä alkeellista pakkoruotsia vähän korkeatasoisemmin, vain vapaaehtoiset halukkaat, kyllä heitäkin taatusti löytyy!

Omassa suomalaisessa identiteetissäni ja historiakuvassani on syvä, katkera ja kipeä haava, johtuen nimenomaan Ruotsin vallan ajasta - joilloin suomenkieliset suomalaiset olivat todellista paariaa. Meitä kirjaimellisesti ryöstettiin ja raiskattiin! Olikin suuri onni suomenkielisille suomalaisille, että PÄÄSIMME Venäjän yhteyteen. Suomi alkoi kasvaa ja kehittyä vasta Venäjän vallan aikana: jopa Suomen väkiluku oli pysynyt Ruotsin vallan aikana epänormaalin matalana verrattuna muihin Euroopan maihin, Suomi taisi olla myös Euroopan köyhin maa Ruotsin vallan jäljiltä. Mitään mistä ei olisi ollut Ruotsille hyötyä, ei tänne investoitu - eikä täällä juuri mitään ruotsalaisten jäljiltä ollutkaan! Luulenpa, että suomen kieli olisi nykyisin lähes kuollutta ja tuskin suomalaisiksi itseään identifioiviakaan olisi enää montaa jäljellä, jos olisimme joutuneet jäämään Ruotsin yhteyteen - etenkin kun Ruotsissa muutoinkin eugeniikka -aate oli pitkälle 1900-lukua kovassa kurssissa!

Sekin loukkaa, että vielä nykypäivänä RKP kehtaa yhä jakaa Freudenthal -mitaleita, ja myös se, että joku kehtaa näitä mitaleja vielä vastaanottaakin! - mieshän suhtautui suomalaisiin rasistisesti, piti suomenkielisiä suomalaisia heikompana aineksena, jonkinlaisina ali-ihmisinä! Freudenthal -palkinto muistuttaa jokaista suomenkielistä suomalaista siitä, kuinka meitä on solvattu maakuopissa asuviksi kielipuoliksi ja joksikin puoli-ihmisiksi, jotka eivät ansaitse tasaveroista asemaa valkoisen ruotsalaisen rinnalla. Jotenkaan en usko, että suomalaisen alistetun identiteetin alleviivaaminen tällaisilla ohjelmilla, edistää Ylenkin tavoitteisiin kuuluvaa monikulttuurisuuttakaan. Hakattu rakkikoira kun kun tuppaa olemaan aggressiivinen, jos sen reviirille tullaan!

Tekisipä Yle joskus dokumenttisarjan siitä, mitä tiedetään Suomen alueella asuneista ihmisistä eli nykysuomalaisten esi-isistä ennen Ruotsin tekemää valloitusta, ennen kuin Suomesta tuli Ruotsin siirtomaa. Paljon on tietoa kuitenkin kadoksissakin, koska valloittaja tuppaa aina tuhoamaan valloitetun kansan muistin eli historian! Tämä on tuttua kaikista siirtomaavaltojen pahoin runtelemista maista ja kulttuureista!

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä