sunnuntaina 20.01.2013

Nimimerkille Johan. "Vieraan- ja tulevaisuuden pelkoiset" - ai onko meidän suomenkielisten suomalaisten tulevaisuuskin Ruotsin käsissä, apartheidia ja paariana olemista? Aika tutuksi on tullut monille suomalaisille Ruotsi, asuuhan siellä monen serkkujakin; niitä en finne igen finnjäveleitä! Ja varsinkin ruotsin kieli on pakkoruotsin kautta tullut tutuksi, pyytämättä ja vastoin omaa haluakin. Ja etköhän nyt turhaan aliarvioi itänaapureitamme, vierauden pelkoako?

Jotenkin ruotsinmielisten logiikka aina pettää tässä kohtaa, sillä jos nykysuomalaisten esi-isistä olisi tullut osa Novgorodia/Venäjää - niin kuin te aina väitätte - niin kai te myös tajuatte sen, että silloin VENÄJÄSTÄ OLISI TULLUT RUOTSIN NAAPURI! Ja venäläiset olisivat päässeet ihan Ruotsin kylkeen kiinni, ilman että Suomen alue olisi toiminut puskurina. Toinen maailmansotakin olisi saattanut olla ruotsalaisille ihan toisenlainen kokemus, rautamalmin myymisestä rikastuminen olisi voinut vaihtua sotimiseen. Jos ja jos, pitää siis miettiä asioita myös Ruotsin kannalta.
Ja on otettava huomioon sekin, että lähes kaikki tieto Suomen esihistorista on joko tuhoutunut tai tuhottu, ties millaisia nyt olisimme ja paljonko meitä olisi, kun Ruotsin vallan aikanakin suomalaisten määrä tuppasi pikemminkin vähenemään...

Ja mitä sen väliä jos olisimme osana Venäjää nytkin - eipä tarvitsisi jauhaa pakkoruotsista ja harrastaa itseruoskintaa siitä, kuinka huonoja ihmisiä me suomenkieliset suomalaiset olemmekaan - vaan olisimme ylpeitä venäläisiä, yksi etninen ryhmä lisää monikulttuurisella Venäjän-maalla!

Hyödynnetään nyt ihmeessä meidän mamutkin, ja annetaan heidän opettaa meille omaa kieltään ja kulttuuriaan, venäläistenkin! Halukkaita ruotsin opiskelijoitakin riittää taatusti ilman pakkoruotsiakin. Pakkoruotsin lopettaminen parantaisi monta henkistä haavaa Suomessa, ja se taatusti näkyisi positiivisempana suhtautumisena suomenruotsalaisiin - ja jopa ruotsin kieleen!

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä