sunnuntaina 20.01.2013

Miksei ohjelmasarja "Suomi on ruotsalainen" johdosta tehdystä uutisoinnista Aftonbladetissa uutisoida suomeksi, suomenkielisen Yle:n etusivulla, kommentointimahdollisuuksin? Asiahan koskee ensisijaisesti suomenkielisiä, 5 miljoonaa, ei 250.000 ruotsinkielisiksi rekisteröitynyttä.
Aftonbladet keskittyi kirjoittamaan sen, mitä se oli lukenut Rkp:n hallitsemasta mediasta eli kielikiistan ruotsinkielisen puolen käsityksen. Koska Yle uutisoi kieliasioista käytännössä vain ruotsiksi, saa Ruotsin valtion media käsityksensä Suomen kieliasioista sen kautta, eikä siten tiedä, mikä on maan oikea kielipoliittinen tilanne, eikä tiedä niitä olennaisia seikkoja, joiden vuoksi suomalaiset haluavat muuttaa kielipolitiikkaa käymällä vilkasta keskustelua, siellä missä ei ole sensuuria, eli internetissä.
"Finnarit vihaisia, perkelettä huutavat, uhkaavat avutonta suoemenruotsalaista sorrettua vähemmistöä, ovat tyhmiä,tietämättömiä..." Tätä kuvaahan rkp-media levittää joka päivä, sekä Suomessa että Ruotsissa. Täysin freudenthalilaisessa hengessä.
Sen sijaan Aftonbladetin olisi pitänyt kirjoittaa:
että
Suomessa on menossa kielipoliittinen kriisi. Gallupeissa 63-90 % kansalaisista haluaa pakollisen ruotsin, pakkoruotsin (tvångsvenska) vapaaehtoiseksi, valinnaiseksi kieleksi peruskouluun ja lukioon. Pakollinen ruotsi on aiheuttanut kouluissa passiivista vastarintaa ja aiheuttaa aggressiota, eivät ruotsia puhuvat ihmiset, Ruotsi tai ruotsin kieli. Vaan PAKKO.
Virkamiesruotsi halutaan pois. Ruotisnkielisten palvelut halutaa säilyttää siinä mitassa, kun niitä tarvitaan. Ruotsia taitavia riittää ilman pakkoruotsiakin. Venäjän kieltä halutaan Itä-Suomessa monessa kunnassa, koska se edistäisi rajalla kauppaa, mutta hallitus ei sitä salli, koska on sopinut hallitusneuvotteluissa Rkp:n kanssa, että pakkoruotsi pidetään tällä hallituskaudessa. Rkp:n rahastoista (mm. Stiftelse för det tvåspråkiga Finland, Kaksikielisen Suokmen puolesta-säätiö)virtaa rahaa hallituspuolueille ja toiselle oppositiopuolueelle, Keskustalle, ja tämän vuoksi ei kieliasia etene kansalaisten demokraattisen enemmiston tahdon ja edun mukaan. Vaan Rkp voi hallita, käytännössä korruptiorahan vuoksi.(katso vaalirahoitus)
Ohjelma "Suomi on ruotsalainen" on etupäässä Rkp:n instituutioiden maksama ohjelmasarja, joka on tulos mm. Magnan ym. vastaavien rkp-tahojen strategian jälkeen, johon Rkp ryhtyi, kun kielipoliittinen internetkeskustelu alkoi n. vuosituhannen alussa ja kun ylioppilastutkinnon pakkoruotsi Vanhasen hallituksessa 2004 poistui. Ohjelmasarjan tarkoitus on, samoin kuin Rkp:n toien projektin, Freudenthal-mitalipalkitun Paavo Lipposen johtaman Svenska. nu:n, taivuttaa, muuttaa suomenkielisten negatiivinen asenne heihin kohdistuvaa kielipakkoa kohtaan myönteiseksi, eli muuttaa suomenkielisten identiteetti sellaiseksi, että he hyväksyisivät olevansa kaksikielisiä, avaikka oikeasti eivät ole, eivätkä halua olla, vaan haluavat äidinkielensä lisäksi itse valita ne vieraat kielet, joita oppivat.
Tämä kieli-identiteetin pakottaminen (jatkunut jo yli 40 vuotta Suomessa) on EU:n lakien vastaista, koska EU-valtioiden hallitukset, johtopoliitikot ja niiden hallussa olevat yleisradiolaitokset eivät saa toimia siten, että pyrkisivät aktiivisesti muuttamaan kansalaisten identiteettiä.
Uskontoa ei voida enää pakottaa kenenkään identiteetiksi, mutta Suomessa on Svenska folkpartietin varoilla menossa massiivinen suomenkielisien identiteetin muuttamistyritys, johon suomenkieliset poliitikot ostetaan mukaan ja kansalaiset itse pakotetaan osallistumaan verojen kautta kouluissa ja nyt jopa on Yle-vero, josta kyseinen Rkp:n tuottama ohjelma osin on kustannettu.
Ohjelma näytetään suomenkielisellä kanavalla, virheellisesti "asiaohjelma" -kategoriassa. Vaikka se on Rkp:n maksamaa propagandaa.
Tästä Aftonbladetin olisi pitänyt kirjoittaa. Eikä ole myöhäistä vieläkään.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä