sunnuntaina 20.01.2013

Ruotsinkielisten, jotka äänestävät Rkp:tä, tulee pyytää anteeksi suomenkielisiä kohtaan harjoittamaansa rasismia. Jokainen Rkp:tä äänestävä on hyväksynyt Freudenthalin rasistiset ajatukset suomalaisista. Siksi n. 70 % ruotsinkielisistä on vastuussa Rkp:n harjoittamsta toiminnasta.
Rkp nojaa puolueena siihen, että "ruotsi on parempi kieli kuin suomi". Rkp jakaa edelleen Freudenthal-mitalia, ja hänhän tuon rasistisen vertailun alunperin teki. Mitään kielirauhaa ei Suomeen koskaan voi tulla, ennenkuin Rkp sanoutuu irti Freudenthalin rasismista ja pyytää jo 100 vuotta harjoittamaansa rasismia anteeksi.
Rkp:n kannattajat ovat yhtä syyllisiä kuin Rkp, koska he ovat tienneet rasismista.
Suomen kieli tulee olla pohjoismaisissa virallisissa yhteyksissä tasavertainen kieli ruotsin kanssa.
Ruotsin kielen tulee olla Suomessa virallinen vähemmistökieli. Suomessa ei koskaan sen historian aikana ole asunut edes 20 %:a, enimmillään 1700-luvun lopussa ruotsinkielisiä oli 17 % asukkaista. Suomi on aina ollut suomenkielinen.
Jokainen puhukoon sitä kieltä mitä haluaa ja valitkoon muutenkin identiteettinsä oman mielensä mukaan. Mutta toisille ei tule pakottaa mitään.
Suomen valtio järjestäköön kielipalvelut eri kieliryhmille kulloinkin saatavilla olevan kielitaitoisen työvoiman mukaan. Ruotsinkielisistä ei tule Suomessa olemaan puutetta.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä