sunnuntaina 20.01.2013

Huvittava ohjelma. Haastatelut valikoivasti sellaisia tutkijoita ja proffia, jotka tuovat faktoja valikoivasti esille. Olisi sitä nyt voinut haastatella jotakuta tutkijaa, jolla on vähän neutraalimpi tai kriittisempi asenne.

Tuota sitä jaksetaan hokea, että ei ollut mitään Suomea jonka olisi voinut valloittaa. No eipä ollut mitään yhtenäistä Ruotsiakaan. Mutta sen sijaan faktaa on, että ruotsalaiset valloittivat suomalaisten asuttaman maan.

Vapaussotakin vedetään mukaan. Ei varmaan olisi ollutkaan vapaussotaa valkoisten ja punaisten välillä mutta sen sijaan olisi ollut suomalaisten ja ruotsalaisten välillä.

Ruotsalaisten toisen maailmansodan aikainen pään pensaaseen vetämistäkin yritetään kääntää parhain päin. Ja ihme kyllä, haastateltavana on ruotsalainen proffa. Tosi asiassahan ruotsalaiset estivät Suomen liittoutumisen länsivaltojen kanssa kieltämättä joukkojen läpikulun. Sen sijaan ruotsalaiset liittoutuivat saksalaisten kanssa vaikka sitä yritetään kiistää. Ruotsalaiset myivät rautamalmia Saksaan ja myös saksalaisia joukkoja kulki Ruotsin läpi. Ruotsin valtiona rikastui toisen maailmansodan aikana ja lopulta pääsi kuin koira veräjästä vaikka olikin ollut kimpassa Saksan kanssa.

Täyttä hymistelyä koko ohjelma.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä