tiistaina 22.01.2013

Juu nyt jo vähän alkaa naurattaa, etenkin tämä tahtojen taisto - silti ruotsinmieliset ovat tietysti väärässä!!! - tai ehkä elämme sitten vaan niin eri maailmoissa ja omaamme täysin erilaiset mielipiteet ja identiteetitkin...

Mutta sinänsä on kyllä aika pöyristyttävää, että juuri julkisen palvelun verovaroin ylläpidetty YLE tekee näin kovaa ja räikeää ärkkööpeeläistä puolue- ja kielipolitiikkaa - myös ärkkööpeläinen tapa tehdä sisäpolitiikkaa Ruotsin kautta alkaa pikku hiljaa kyrpimään - tuo Aftonbladetin juttukin oli niin selvää kielipoliittista peliä ja niin läpinäkyvää - ja hulluinta on se, että ruotsinruotsalaisiin tuo politikointi menee vieläpä täysillä läpi!

Eikös heti kohta persujen jytkynkin jälkeen jotkut surut politikoineet Ruotsin suulla - että heidän asemaansa voidaan verrata juutalaisten asemaan natsi-Saksan aikana...
- mikä muuten oli todella loukkaavaa juutalaisia kohtaan!!!

Taitaa olla sama mies kuin "Suomi on ruotsalainen" - sarjassa:

"Suomen kielikeskustelu on viime aikoina saanut jonkin verran huomiota Ruotsissa. Lundin yliopiston historianprofessori Dick Harrison vertasi jokin aika sitten keskustelua suomenruotsalaisista keskusteluun juutalaisista 1930-luvun Saksassa.

Alun perin suomenruotsalaisen ajatushautomon Magman nettisivuilla esitetty pohdiskelu päätyi iltapäivälehti Expressenin juttuun.

Juttu oli otsikoitu "ruotsin kielen viimeinen taistelu Suomessa". Siinäpä vähän Suomi-kuvaa tavallisille ruotsalaisille, jotka eivät juuri tunne ruotsin kielen asemaa Suomessa."

http://yle.fi/uutiset/ruotsalaisministeri_huolissaan_suomen_kielikeskustelusta/2415762

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä