tiistaina 12.02.2013

Ruotsin vallan aika on kyllä kansan kollektiivisessa muistissa yhä - pakkoruotsi esim. yhä tuon alistuksen merkkinä. Suomenkieliset saivat odottaa pitkään vielä Venäjän vallan aikana ja jopa itsenäisyyden jälkeenkin - päästäkseen tasavertaiseen asemaan ruotsinkielisten kanssa. Ja toki se vanha raha on yhä siellä ruotsinkielisissä piireissä - ja on vaikuttanut tämänkin ohjelman rahoittamiseen!

Suomalaisia, suomenkielisiä suomalaisia - lyötiin Ruotsin vallan aikana kuin vierasta sikaa - eihän täällä edes selvinneet kuin vahvimmat kun Ruotsin sotahullut viikingit härnäsivät jatkuvasti naapurin karhua ja aloittivat jatkuvasti uusia - suomalaisten kannalta täysin turhia - sotia Venäjän kanssa - josta kärsi eniten juuri suomalaiset!
Tältä ajalta varmasti periytyvät ne ns. soturigeenitkin - jotka alistavat monenlaisille ongelmille, väkivallalle ja päihteille - masennukselle ja itsemurhille!

----------
"Pohjois-Pohjanmaata ei miehitetty, mutta väestötappiot siellä olivat isonvihan aikana noin 6 100 henkeä eli neljännes alueen väestöstä. Alueella liikkui muutaman sadan ratsumiehen muodostamia nopealiikkeisiä kasakkayksiköitä. Pohjanmaalla venäläisten terrori ja siviilien kidutus olivat systemaattisia. Väkivalta kohdistui kiinni saatuun siviiliväestöön ja pappeihin. Raiskaukset ja joukkoraiskaukset olivat 1700-luvulla yksi vakiintuneista sodankäynnin menetelmistä, ja naisia kuljettiin vangittuina Turun ja Porin sotilasleireille.
---
Väestöä vangittiin laajasti orjatyöhön Venäjälle; erityisesti Pietarin rakennustöihin lähetettiin joidenkin lähteiden mukaan 10 000, uudempien lähteiden mukaan jopa yli 20 000 henkeä. Venäläisupseeristo välitti vankinsa eteenpäin myymällä heidät orjiksi. Mittavimmat pakko-otot tehtiin Pohjanmaalla ja Itä-Suomessa.Pelkästään Pohjanmaalta vietiin 4 600 henkeä, joista suurin osa oli lapsia."

http://fi.wikipedia.org/wiki/Isoviha

http://www.hs.fi/arviot/Kirja/Sotarosvon+ja+kelmin+kauhea+isoviha+Keskenkasvuisen+sotarengin+saalis+hirmut%C3%B6ist%C3%A4+oli+muutama+kolikko+ja+vanha+hopealusikka/a1353062915991

http://www.pellervo.fi/pellervo/kp10_06/iso_viha.htm
---------------------------------------------------

Lisääpä noihin kipupisteisiin Suomi/Ruotsi - siis Suomen kannalta!

Pidät ilmeisesti suomalaisia tahdottomina sätkynukkeina vain - aivottomina zombieina, joita ruotsalaiset ovat pelkkää hyvää hyvyyttään hyysänneet!

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä