sunnuntaina 10.03.2013

Kyllä suomalaiset erosivat etnisestikin ruotsalaisista, jo kieli erotti. Sama Ruotsista periytyvä sortojärjestelmä suomenkielisiä kohtaan jatkui pitkään autonomian ajallakin - ja osittain vielä itsenäisyyden jälkeenkin - jopa nykyäänkin on siitä rippeitä jäljellä, esim. pakkoruotsi! Eikö siis mitään historiassa tapahtunutta vääryyttä saa kritisoida ja arvostella?

Ruotsi tuhosi suomalais-ugrilaisten kansojen asuinaluita laajasti Venäjälläkin - Venäjän vapautetut suomalais-ugrilaiset maaorjat olivat eräässä vaiheessa rikkaampia kuin suomalaiset "vapaat" talonpojat - kun vaurastuivat Pietarin kaupalla!!!

Suomalaiset laitettiin Ruotsin kruunun tykinruuaksi - siksi suomalaiset pysyivät köyhinä - ja myös Ruotsin verotus oli äärimmäisen raskasta!

Outoa, että pitää aina maalata negatiivinen vaihtoehtoskenaario suomalaisista ja Suomesta ilman Ruotsin valtaa - et sinä tiedä, josko asiamme olisi paremminkin - ja Ruotsin huonommin!

----------------------

Monilla suomenkielisillä on kansallisessa identiteetissään Ruotsin valtakunnan aiheuttama märkivä haava - ja pakkoruotsin lakkautus olisi eräs keino sen haavan arpeuttamiseen:

http://heikkitala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/134941-ja-veri-lensi-ruotsiin-asti

http://ruotsivapaaehtoiseksi.fi/

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä