torstaina 28.03.2013

Jos Suomi on ruotsalainen, niin Viro ja Latvia on SAKSALAINEN, koska saksan kultuuri ja kieli oli hyvän tärkeä virolaisten (ja latvialaisten) historiassa. Lähes 700 vuotta tarvitiin Virossa saksan kielta, niin joka kuudes sana Viron kielessa on saksan kielesta. Ennen toista maailmansota Adolf Hitler kutsui kaikki saksalaiset pois Virosta ja Latviasta. Nyt kysymys on tuosta, että täytyyko Viron toinen kieli olla saksan kieli historian takia, niin kuin Suomessa on nyt ruotsin kieli.
Kaikki historiallinen arhitehtuuri- kirkot ja kartannot jm. on rakennetu saksalaisten puolesta.
Koko ristinusko (luterilaisusko) on Saksasta. Ja Viron kuuluisia saksalainen- Alfred Rosenberg on syntynyt Tallinnassa: http://en.wikipedia.org/wiki/Alfred_Rosenberg
http://fi.wikipedia.org/wiki/Alfred_Rosenberg
Tallinnassa Rosenberg oli naimisissa eestiläisen Hilda Leesmannin kanssa.
Teidän täytyy tutkia Rosenbergin kirja "20. vuosisadan myytti" ( http://en.wikipedia.org/wiki/Myth_of_the_Twentieth_Century ) , mitä hän ajateli ristinuskosta ja pohjoismaisesta kultuurista.
Kaksikielinen Suomi on vaikea kysymys toisille, koska enemmän kaikissa maissa on vain yksi kansalaiskieli. Täyty siis muualla olla myös kaksi kansalaiskieltä???

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä