You can't request more than 20 challenges without solving them. Your previous challenges were flushed.

torstaina 17.01.2013

Opettajia on moneksi

Ohjelmassa esiintyi esimerkillisiä, välittäviä opettajia. Aika usein lapset ja vanhemmat törmäävät ylimielisiin opettajiin tai ohjaajiin. Jotkut opettajat ovat liian kiireisiä pitämään yhteyksiä kotiin tai koulussa muihin opettajiin. Silti samat opettajat ehtivät istumaan kunnanvaltuustoissa tai tekemään sivutöitä. Selkeistä vaikeuksista ei ilmoiteta kotiin, yhteydenottoa pantataan kuukausia vanhempainvarttia varten.

Opettajat eivät halua ilman korvausta käyttää vapaa-aikaansa työtehtäviin. Yläasteella luokanvalvoja tapaa vanhemmat 15 min lukuvuodessa, ja silloinkin osa ajasta käytetään kuuntelemalla valitusta siitä, kun pitää vapaa-aikaa käyttää koulutyöhön. Työelämän puristuksissa ilmaisia ylitöitä paiskivien silmissä opettajat tuntuvat keskittyvän vain omiin oikeuksiinsa.

Useimmat peräävät vanhempien tukea opettajien auktoriteetille. Ohjelmassa kypsäntuntuinen oppilas halusi oppilaiden kuulemista, yhteistyötä opettajien ja oppilaiden kesken. Opettajille ohjeeksi: luottamus herättää luottamusta, arvostus herättää arvostusta.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä