perjantaina 25.01.2013

Vuonna 2005 käytiin eduskunnassa täysistunto ( PTK 61/2005 vp) jossa lähes kaikki ministerit jakoivat terveys- ja vaurioriskit toistensa vastuulle, kun Vaasan poliisitalossa ilmeni vakava homeongelma ja vastuuhenkilö tivasi toimenpiteitä.
Valtion omistamien kiinteistöjen kosteusvauriokorjaukset arvioitiin silloin nousevan 7 miljardiin euroon!.
Lisäksi tulevat homeen aiheuttanmat sairauskulut, astma, ammattitaudint , ym....
Sittemmin kosteusvaurioita on arvioitu olevan joka toisessa rakennuksessa.
Edelläolevat aiemma keskusteluesimerkit kuvaavat hyvin sitä tuskaa jonka jokainen homeesta sairastunut kohtaa omana tai läheisensä sairastumisena.
Toisaalta tiedämme että kosteusvaurioita aiheutuu putkiston vuotovahingoista n. 14% kiinteistön vakuutuksen korvaamina rakennukselle, mutta muut n.84% tulevat pääosin suunnittelu-, ja rakentamisvirheiden, väärän käytön, sateen, maakosteuden tai muun syyn johdosta.
Tiedämme myös että ajoissa toimiva vuotoilmaisin rajoittaa ja pääosin estää tehokkaasti vuodon aiheuttamat laajat kosteusvaurioit ja terveysriskit.
N. kolme vuotta sitten eräs rakennuksiin suunniteltu edullinen kotimainen vuotoilaisinjärjestelmä palkittiin Finsec - turvamessuilla Ohto palkinnolla.
Miksi emme vaadi asiaan korjausta, koska hyviä tekniikoita on jo käytössä?
Asukkaat, Kiinteistöjenomistajat, isännöitsijät, viranomaiset??

Jos emme pysty takamaan turvallista ja laadukasta rakentamista niin voimme kuitenkin tehokkaasti rajoittaa haittoja modernein ja edullisin tekniikoin ja määräaikaisin kosteuskartoituksin. Investointi tulee takaisin jo ensimmäisessä vuotovahingossa.
Tietoa on kyllä riittävästi.
...niin, lukekaa tuo alussa mainittu eduskunnan pöytäkirja ja vaatikaa päättäjiä jo vastuuseen

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä