lauantaina 26.01.2013

Home aiheuttaa kauheita ihmiskohtaloita, omani varmasti lievimmästä päästä.

Sairastuin 90-luvulla rakennetussa hitas-kerrostalossa todella nopeasti; invalidisoivat nivelvaivat, väsymys ja hengästyminen/sydämen tykytykset, niin ettei 1 krs. portaita pystynyt nousemaan. Onnekseni löysin lääkärin joka pystyi homeen diagosoimaan suolistostani, työterveyshuolto lähinnä kirjoitteli masentuneen papereita (mm. nivelvaivaiselle!?), go figure...Asunnossa ei ollut edes sitä kuuluisaa homeen hajua ja muutenkin pintapuolisesti loistokunnossa, mutta vaatimuksestani vuokranantaja teetti tutkimukset ja kämppä täynnä todella vaarallisia mikrobeja.

Olen hyvin onnekas, sillä puolen vuoden antioksidanttihoito ja tiukka ruokavaliodieetti on tehonnut hyvin ja en enää koe eläväni "aivot narikassa". Todennäköisesti ikuisen kaverin home herkistymisen lisäksi sain monikemikaaliyliherkkyyden muodossa (en pysty hengittämään), joten elinpiirini on nykyään vain muutaman tutun ja turvallisen paikan laajuinen, niitä hiton kemikaaleja kun tupataan käyttämään ihan joka paikassa.

Sydämeni särkyy eniten päiväkotilaisten ja koululaisten takia, mutta toki isompikin väki joutuu helvettiin sairastuessaan homeen takia työpaikoilla ja kotona.

Eri viranomaistahoilta olen saanut vain kuraa niskaani. Kansanterveys on näköjään liian hyvällä tolalla maassamme.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä