lauantaina 26.01.2013

En halua aliarvioida homeen aiheuttamia vaivoaja ja sairautta, mutta ohjelmasta jäi maku että osa jutuista oli hysteriaa. Jos ohjelman vieras pystyvät haistamaan kuka ohikulkija on oleskellut homeisissa tiloissa, miten on mahdollista ettei hän heti, ennen ostoa, ulkovea avattuaan huomannut että unelmatalo oli hometalo, jossa homeen haju on ainakin 100 kertaa voimakkaampi kuin ohikulkijan vaatteiden haju? Opettaja väitti sairastuneensa uudesta kun siirtyi uuteen kouluun homesairasloman jälkeen. Ovatko kaikki koulut hirveästi homeisia vai johtuuko opettajan ongelmat osittain siitä ettei hän pärjää opettajana vaikka on elevinaan unelmaammatti?

Miksi törsittiin kymmeniä tuhansia euroja ns. "asiantuntijatutkimuksiin ja lausuntoihin" ja oikeudenkäyntikuluihin? Eikö olisi ollut viisaampaa peruskorjata ränsistynyttä taloa rahoilla. Ihmisen, jolla on peukalo keskellä kämmentä, ei pitäisi ostaa vanhaa taloa, joka koko ajan vaatii ylläpitoa ja korjauksia sanoipa kuntotarkastus ja ns. "asiantuntijat" mitä tahansa. Oliko talossa edes minkäänlaista ilmanvaihtoa?

Haukuttiin kuntotarkastajia. Eihän kuntotarkastajalla ole edellytyksiä nähdä muuta kuin karkeita ilmiselviä puutteita ja ongelmia olipa hänen ammattitaitonsa mikä hyvänsä. Samaten on tilanne autokatsastuksessa, jota ylistettiin ohjelmassa. Mielestäni ei pitäisi osataa pientaloa ellei itse pysty arvioimaan sen kuntoa, tai ellei arvioimassa ole tuttu pätevä rakennus/remonttimies joka jatkossa hoitaa ylläpito- ja korjaustyöt. Muussa tapauksessa osta on tumput suorana kun tulee ongelmia - niitä tulee taatusti ennemmin tai myöhemmin.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä