tiistaina 29.01.2013

Lämmin kiitos erittäin asiallisesta ohjelmasta Home-näkymätön vihollinen.

Hannelelle erityiskiitos siitä että on jaksanut ja jaksaa "hakata päätä seinään" näiden asioiden tiimoiltajo vuosia.

Itse epäonnistuneessa omakotitalon kauppatapahtumassa(kaupan purku) myyjänä olleena olen kirjannut ylös mistä kaikesta tämä mm. mielestäni johtuu:

1) aikoinaan yhteiskunta on hyväksynyt/määritellyt rakennustavat kiinteistöihin(esim.valesokkeli) jotka vuosia myöhemmin osoittautuvat sellaisiksi ongelmiltaan että kyseinen rakennustapa kielletään.

Näistä kohteista paikallinen rakennusvalvonta(joka on myös aikoinaan rakennusluvan myöntänyt) ei ole millään muotoa velvollinen infoamaan kiinteistön sen hetkisiä omistajia jotta nämä voisivat tarttua mahdolliseen ongelmaan ajoissa.

Kohteethan heillä on osoitteen tarkkuudella tiedossa.

Autokaupassa tätä kutsutaan takaisin kutsuksi.Havaittu ongelma ilmoitetaan autoilijoille ja se korjataan.

Autotehtaat ymmärtävät sen että harva autoilija ymmärtää autotekniikasta.Suomalainen rakennustoiminta olettaa jokaisen
omakotitalon omistajan olevan rakennusalan ammattilainen joka on itse talonsa rakentanut.

2)kuntotarkastajien ammattikuntaa ei Suomen laki tunne ja palvelu on pahimmoillaan täydellistä ihmisten huijausta joka tapahtuu
yhteistyössä välittäjän kanssa.Mitään vastuuta työstä ei ole.
Maakaaren pykälä jossa puhutaan piilevästä viasta on kuin välittäjille/kuntotarkastajille "sorvattu".

Palvelun pettäessä vika ei ole palvelussa vaan kyseessä on "piilevä vika" josta jäävät riitelemään myyjä sekä ostaja muiden osapuolten poistuessa kiireesti näyttämöltä.

Kyllä kyseessä on laaduton, standardoimaton, yhteiskunnan taholta valvomaton ja ala-arvoinen työsuoritus.

Vaikka ottaisit maailman parhaan kuntotarkastajan kohteellesi ja hän epäonnistuu, vastuu loppupeleissä jää myyjille ja ostajille.

3)julkisuutta ala-arvoiselle kuntotarkastustyölle ja välitysalan vastuista puhumiseen on lähes mahdoton saada koska välitysala on
erittäin suuri maksullisen median käyttäjä.

Vastuutonta palvelua tuottaneiden yritysten nimiä ei julkaista, koska välitysala on suojannut itsensä erittäin hyvin kuluttajien ja median negatiiviselta julkiselta palautteelta.

Yleensäkin mediassa ei mainita yrityksiä, joiden välitystyössä on tapahtunut epäonnistumisia.

Tämä johtuu välitysalan vahvasta edunvalvonnasta ja mainontaan sijoittamistaan suurista taloudellisista panoksista jolloin median on äärimmäisen vaikeaa "purra ruokkivaa kättä".

Se on mainosrahalla toimivien medioiden ongelma ympäri maailman

Eli mainosrahalla ostetaan mainostilan lisäksi myös vaikeneminen tai asioiden "pehmeä" käsittely.

Kiinteistönvälitys on satojen miljoonien eurojen liiketoimintaa, muutenhan ei voida ymmärtää välittäjien suurta määrää (yritykset/yksittäiset välittäjät)

4)Yleisestikin ottaen on aina ollut niin että mikäli selkeitä epäkohtia ei korjata, niin täytyy jonkin tahon/tahojen niistä hyötyä ja sillä taholla/tahoilla on/ovat lämpimät ja hyvät suhteet niihin joilla on valta.

Niin varmasti on myös tässäkin tapauksessa, muutenhan tämä tilanne ei olisi voinut jatkua vuosikymmenestä toiseen maailmassa, jossa ihminen on käynyt kuussa jo neljä vuosikymmentä sitten ja suomalaiset ovat suunnitelleet maailman parhaat kännykät ja verkot. Näihin verrattuna "lauta ja kivikasan", joita kiinteistöt edustavat, niin niiden tarkastaminen on aivan "lastenleikkiä", jos se vain todella halutaan kunnolla tehdä.

On täysin käsittämätöntä miten 1000 euron katsastetun auton kauppa on turvallisempi kauppatapahtuma kuin satojen tuhansien arvoisten kiinteistöjen tai osakehuoneistojen osto tai myynti mitä tulee kauppatavaran kuntoon.

Ketä yhteiskunta oikein suojelee ja miksi ?

Ketkä tervaavat kenen munia ja miksi ?

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä