sunnuntaina 03.02.2013

Yli 90 korvauksen hakijoista on tyytyväisiä saamiinsa korvauksiin.

Tyytymättömästä joukosta osan kohdalla on oikeasti vaikea sanoa esim. tapaturmassa, onko ko. oireilu tapaturma- vai sairausperäistä. Ja sitten on olemassa ne, jotka esim, vaativat selkävaivasta korvausta, vaikka tapaturmassa sattui toiseen ranteeseen. Ja sitten ihmetellään, miksi nuo kamalat paperilääkärit eivät pidä vaivaa korvattavana!

On muistettava, että kun asiakas tilittää esim. aikoinaan menneessä Karpon ohjelmassa, vaitiolovelvollisuus sitoo vakuutusyhtiötä. Totuus voi olla yhtiön näkökulmasta hyvinkin toisenlainen. Ja ei riitä, että hoitava lääkäri kirjoittaa lausuntoon potilaan olevan työkyvytön. Tämä pitää myös PERUSTELLA kattavasti. Jos hoitavan lääkärin lausunto on huono (usein näin on), työkyvyttömyyttä ei ole näytetty toteen.

Ja se yksi, joka vetosi keskustelupalstalla mm. että hän on saanut 20 diagnoosia, mutta eläkettä ei myönnetä. Minäkin saisin omista nykyisistä ja menneistä sairauksistani ja oireiluistani helposti 20 diagnoosia, mutta olen täysin työkykyinen nykyiseen työhöni. Yritin kysellä, mikä tällä henkilöllä oli. Ei vastausta. Eihän diagnoosien määrä kerro työkyvyn tasoa. Joskus vain yksi diagnoosi voi olla työkyvyttömyyden syy.

En ihmettele, miksi vakuutuslääkärit haluavat pitää matalaa profiiliaan. Se vihaliike, joka tuntuu olevan heitä vastaan esim. erään aikakauslehden lääkärilistan muodossa, voi olla jo uhka heidän turvallisuudelleen.

Vakuutuslääkärit ovat hyvin koulutettuja ja kokeneita, erikoislääkäreitä. Mielelläni kyllä ottaisin sen listan, ja valitsisin sen perusteella, kenelle menisin itse tarvittaessa ;-)

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä