sunnuntaina 03.03.2013

Maija hei, kiitti vastauksesta. Koetan löytää s-postiosoitteesi, että voin kirjoittaa sinulle suoraan. Olen samaa mieltä tuosta punkkiasiasta. Tays:issa sanottiin, ettei borrelioosia ole, koska ei näy testeissä. Dermatomyosiitti ainakin on ja kaikki CFS-oireet, paitsi ehkä kuume, löytyy. Antibiootteja olen syönyt pienen kuorma-autollisen verran, sitten pureman, joten ehkä kaikki mahdollinen, mitä borrelioosiin on tehtävissä, olisi jo tehty, ellei luonnonlääkkeistä jotain löytyisi, mutta siihen tarvitaan energiaa ja rahaa, että pystyy syömään superfoodeja.
Olen jo 50 v, ja olin teini, kun punkki puri, joten kyllä se on jo tehnyt minussa tehtävänsä. Se tyyppi jää kyllä mieleen =)

Naltreksonia en ole vielä kokeillut, mutta kun lääkäriin asti pääsen, otan puheeksi. Olisi vielä tehnyt mieli sanoa tuosta, lääkäreitten taloudellisesta valinnasta, ketä hoidetaan ja ketä pidetään huijarina. Milloin lääkäreistä tuli rahakirstunvartijoita ja valitaanko hoidettaviksi "fiksuja" ja rahakkaita ihmisiä, joita on kiva hoitaa ja joitten vanhemmat, ovat kenties samassa golf-klubissa jäseninä. Heikot, köyhät ja syrjäytetyt, sukujensa hylkäämät, tai köyhistä suvuista olevat, painetaan helposti alemmaksi. Väitän, että juuri niin on. Silti valtion varoilla tuetaan lääkebisnestä valtavilla summilla, eivätkö ihmiset olisi kuitenkin tärkeimmät ? Parhaan mahdollisen hoidon, pitäisi kuulua ihan jokaiselle sairaalle, ilman taloudellista, tai mitään muutakaan eriarvoistamista. Tosi tärkeää, että otit asian puheeksi, kiitos.

Minullekin vihjailtiin, että luovuta, ei kannata hakea eläkettä, kun se on niin vaikea saada. Ei ollut muuta vaihtoehtoa, kuin jatkaa, kun on vakavasti sairaana ja rahaton. Ei sitä köyhyyttä pitäisi joutua häpeilemään terveydenhoidossa, kyllä sen pitäisi olla ennemminkin syy vauhdittaa tutkimuksia. Minusta joillakin lääkäreillä on kyllä väärä asenne, tuskin kukaan päätyy terveenä Reumapoliklinikalle, kyllä siinä on jo vakavat sairaudet kyseessä, kun sinne asti tulee, ei kukaan huvikseen lähde käymään niitä raskaita prosesseja läpi. Sellainen epäily horjuttaa vaan potilaan viimeistäkin elämänhalua ja jaksamista. Sain kyllä myös hyvää hoitoa ja kaikki lääkärit eivät ole rahalla arvottajia, sanotaan nyt vielä tämäkin tässä, ettei ala se kiittämättömyys-virsi.

Mutta hei, koska tämä kirjoittaminen näköjään jatkuisi loputtomiin, niin toivon, että tuosta eriarvoisuudesta terveydenhoidossa, keskusteltaisiin lisää. Etsin Maija sinun s-postiosoitettasi, kävin sivuillasikin, mutten muka vielä löytänyt, mutta tulihan tätä tässä. Parasta jatkoa kaikille, erityisesti köyhille ja sairaille, sekä heidän auttajilleen.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä