tiistaina 12.03.2013

Olkaamme ylpeitä Suomalaisista urheilijoistamme. Hiihdossa on kulminoitunut Suomalaisten sisu ja periksiantamattomuus! On selviö, että maailmassa huippu-urheilussa käytetään järjestäen vippakonsteja. Kilpavarustelu menee rahan ja vaikutusvaltojen kautta.

Itse pidän Suomalaisen urheilun ikonina ja hienoimpana urheilijana Mika Myllylää. Valitettavasti tämä urheilussa valliva salailu, sponsoroinnin, median, journalismin, andidopingjärjestöjen, urheiluliittojen ja valtioiden takia tämä oravanpyörä vain jatkuu ja tekee urheilusta sairaan. Aikamme urheilijagladiaattorit, jotka haluavat antaa kaikkensa ovat osittain pakotettuja tarttumaan keinoihin, jota muutkin käyttävät. Olisiko syytä, muuttaa katseet urheilijoista aivan ihan muihin toimijoihin!

On erittäin naiivia puhua tietyistä lajeista, että mitä on tehty suoritusten parantamiseksi / menestymisedellytyksiin vaikuttamiseksi. Tässä en puhu pelkästään dopingista. Puhun sopupeleistä urheiluvedonlyönnissä esim. kuningas jalkapallossa. Toisaalta edellä mainitsemassani kappaleessa monet urheilussa vaikuttavat toimijat muuttavat / muuntelevat sääntöjä siten, että esim. huippulätkässä, jenkkifutiksessa, normifutiksessa, koriksessa, baseballeissa jne. jne. kymmenissä lajeissa voivat mellastaa kiellettyjen aineiden kanssa.

Mielestäni urheilun dopingia voidaan verrata melkein maailmassa vallivaan huumeongelmaan. Jossain määrin valtiot ovat nykyisin tukemassa toimillaan huumekauppaa, vaikka samaan aikaan sitä yrittävät kitkeä pois. Suomessa alkoholikaupparalli alkon ja ulkomaisen viinan välillä viittaa samaan: joskus helpotetaan säännöillä juontia, jottei alkoholit tule lahden takaa ja välillä rajoitetaan... jumppaaminen toivottavasti näissä kaikissa asioissa saisi tulevaisuudessa ihmiset miettimään mitä pitäisi tehdä, että saisimme maailmasta paremman paikan kasvaa.

Vastaus: ajatelkaamme terveesti, iloitkaa toisen voitosta ja yrittäkää ensi kerralla itse tehdä paremmin asiat, älkäämme kilpailko itseämme hengiltä toisten kanssa kilpavarustelukilvassa, riippumattomat tahot oltava valvomassa järjestystä (ankarat säännöt taholle, raha ei vaikuta jne. esim. riippumattomaksi mainostava wada antidoping väittää olevan tällainen, mutta on mielestäni yksi irvikuva, joka sairastuttaa järjestelmää entisestään) Paljon muutakin on tehtävissä: urheilussa nykyään on muitakin lieveilmiöitä: toisten vahingoittaminen tarkoituksella: esim. jääkiekko.

Toivottavasti moni on samaa mieltä kanssani, koska muuten tätä ihmisille tärkeää urheilua ja kilpailuviettiä ei terveelle pohjalle helposti saada.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä